CSM CSU Oradea va juca azi in Supercupa Romaniei la baschet, in deschiderea noului sezon competitional
Sport

CSM CSU Oradea va juca azi in Supercupa Romaniei la baschet, in deschiderea noului sezon competitional

CSM CSU Oradea deschide sezonul competițional 2016/17. Leii Roșii susțin SuperCupa României în fața propriilor susținători, din postura de campioni naționali. Adversar este U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, echipa cel mai des întâlnită pe parcursul anului calendaristic 2016.

Este un meci complet diferit de oricare altul. Se joacă pentru trofeu, dar în același timp este primul joc oficial pentru ambele protagoniste. Așadar, există multe necunoscute. Pe de o parte antrenorii nu cunosc în detaliu ce este avantajos propriilor echipe și jucători, sportivii nu își cunosc încă rolul și probabil nici ce anume li se cere în detaliu.

Pe de altă parte, există multe necunoscute cu privire la nivelul și jocul adversarului. Scouting se poate face pe niște înregistrări ale meciurilor din presezon disputate de adversar, însă nu este ceva concludent, întrucât meciurile oficiale se dispută sub presiune, iar acest lucru schimbă semnificativ din modul de exprimare al jucătorilor și echipelor.

Este o re-editare a finalei Cupei României 2016, respectiv a semifinalei Ligii Naționale 2016. Ambele echipe au o serie de jucători autohtoni, dar și câte doi străini din fiecare formație.

Oradea are un singur jucător străin aflat la debutul absolut în România. Este vorba despre Branko Mirkovic. De cealaltă parte, Clujul nu are niciun străin la debut, toți având experiențe anterioare în țara noastră. Paradoxal, Vlad Moldoveanu, cel mai important jucător autohton al formației de pe Someș, este în fața debutului în baschetul românesc la nivel de seniori.

Se anunță o confruntare deosebit de interesantă. Cele două echipe au construit pe parcursul ultimilor ani o frumoasă rivalitate sportivă, atât la nivel de seniori, cât și la juvenil.

Andrei Mandache și Rareș Pașca sunt incomplet refăcuți. Revenirea acestora pe parchet ar urma să se consemneze cât de curând, dar prezența lor pe parchet la SuperCupă este incertă. În schimb, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca nu a anunțat că ar avea probleme de efectiv.

Meciul se dispută joi (15.09), cu începere de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe. Partida este transmisă în direct la DigiSport.

Accesul în sală se face pe bază de bilet. Prețul acestuia este de 10 lei și se poate achiziționa online, de pe site-ul eventbook.ro. Abonamentele sunt valabile pentru acest eveniment.

sursa: csmoradea.ro

loading...