CSM CSU Oradea a inceput campania continentală, in Champions League, cu o victorie. GALERIE FOTO
Sport

CSM CSU Oradea a inceput campania continentală, in Champions League, cu o victorie. GALERIE FOTO

Campioana în exercițiu a României a sustinut ieri, 27 septembrie, primul joc în Basketball Champions League, la Arena Antonio Alexe. Meciul s-a inchieat cu victoria echipe CSM CSU Oradea cu scorul de 71-64

A avut ca adversara campioana Slovaciei, BC Prievidza. Meciul de ieri a insemnat prima manșă a dublei care va stabili cine urmează să se dueleze cu campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia, în turul al 2-lea preliminar din noua competiție continentală la nivel de club.

Antrenorul Cristian Achim a vorbit despre succesul repurtat de CSM CSU Oradea în confruntarea cu BC Prievidza, din prima manșă a dublei contând pentru Basketball Champions League. Rezultatul final al partidei a fost de 71-64.

interlink.ro

“A fost primul joc în această competiție pentru noi. Am jucat în compania unei echipe foarte bune. Nu am avut prea multe informații despre adversar, deoarece acesta nu a jucat niciun meci oficial și lotul de jucători al Prievidzei s-a schimbat foarte mult față de sezonul precedent.

Sunt fericit că am câștigat, dar în opinia mea diferența de puncte este irelevantă. Aș fi spus același lucru chiar dacă pierdeam cu această diferență sau am fi câștigat cu 15 puncte. În sport și cu precădere în baschet, într-o zi se poate întâmpla absolut orice. Desigur, mergem în Slovacia cu scopul de a ne califica mai departe. Acesta este scopul nostru, însă este cât se poate de evident că nu va fi deloc ușor.

Este foarte dificil să joci două meci în decurs de 48 ore și să călătorești între ele. Este o veritabilă provocare pentru ambele echipe și nu sunt convins că cei care au făcut acest program înțeleg ce înseamnă acest lucru. Pentru mine este o premieră să fiu angrenat în așa ceva și știu sigur că și pentru majoritatea jucătorilor mei este la fel.

Contează foarte mult că adversarul nostru are șase străini pe care în poate folosi. Noi avem o limitare în acest sens. În plus, am remarcat forma sportivă foarte bună a jucătorilor slovaci. Aceștia au jucat recent în campania de calificare la EuroBasket 2017, astfel încât ei au jucat șase meciuri oficiale în ultima lună, ceea ce explică starea lor fizică actuală.

Cel mai important este să fim proaspeți în cel de-al 2-lea meci. Sunt ferm convins de faptul că echipa care va fi mai bine din punct de vedere fizic la meciul de joi se va califica. Nu știu cine are avantajul în acest moment, dar sunt convins că ne va fi greu în Slovacia. Au un public frumos și mă aștept la o atmosferă frumoasă la Prievidza, însă obiectivul nostru rămâne calificarea.” a spus antrenorul echipei noastre

Foto Bogdan Pater pentru infoOradea

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News