Se inmultesc cazurile de infectare cu noul coronavirus in judetul Bihor. Prefectul Tiplea: Ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei
Sanatate

Se inmultesc cazurile de infectare cu noul coronavirus in judetul Bihor. Prefectul Tiplea: Ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei

In ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 976 persoane cu prima doza si 16.686 persoane cu ambele doze si s-au semnalat  34 de reactii adverse comune si generale. Pana la aceasta data, in judetul Bihor au fost primite 42.630 doze si administrate 40.916 de doze.

In ceea ce priveste situatia Covid-19, in ultimele 24 de ore au fost efectuate 681 de teste si au fost semnalate 77 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 2 persoane au decedat, iar la ATI sunt in prezent 25 de persoane. De la inceputul pandemiei, in judetul Bihor au fost semnalate 21.096 de cazuri si s-au vindecat 19.643 persoane.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 22 februarie 2021, ora 08:00 – 23 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1413 persoane carantinate și 358 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 88 societăți comerciale și 51 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale, din care 79 cu avertisment scris și 109 cu amenzi în valoare de 39.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 311 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 56 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 2 au fost implicați în transportul vaccinului împotriva Covid-19, 4 au fost angrenați la centrele de carantină iar 19 au acționat în patrule mixte aplicând 15 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19 precum și acțiunea de transport vaccinuri. Totodată au fost implicați în misiunea de transport personal medical. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 13 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: „Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună.

Ne găsiți și pe Google News