Coronavirusul revine in forta! Rafila: In luna august am putea avea din nou 10.000 de cazuri pe zi
Sanatate

Coronavirusul revine in forta! Rafila: In luna august am putea avea din nou 10.000 de cazuri pe zi

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar de marți se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, potrivit Digi24

O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.

Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Și în această săptămână este așteptată o creștere, în condițiile în care ministerul i-a anunțat pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică.

In judetul Bihor s-a semnalat o crestere a numarului de cazuri in ultima saptamana. Astazi 9 iulie s-au inregistrat 33 de cazuri din 167 de teste efectuate, ajungand la o rata de pozitivare de 19,76%. In acest moment la ATI se afla o singura persoana

Ne găsiți și pe Google News