Coronavirus in judetul Bihor. O persoana decedata, 46 de cazuri de persoane infectate si 5 persoane vindecate
Stiri Oradea

Coronavirus in judetul Bihor. O persoana decedata, 46 de cazuri de persoane infectate si 5 persoane vindecate

noriel.ro
În județul Bihor, azi 6.04.2020 ora 8,30, există 46 de persoane infectate,  961 persoane carantinate, 2299 persoane autoizolate la domiciliu, 5 persoane vindecate, număr decese: 1.

Conform precizărilor Grupului de Comunicare Strategică:

 • Deces 156
 • Bărbat, 70 ani din jud. Bihor, localitatea Bulz
 • Persoană internată în secția pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd în 26.03.2020; transferat în ATI Spitalul Municipal de Urgență Oradea în 27.03.2020.
 • Data recoltare: 27.03.2020.
 • Data deces: 05.04.2020.
 • Data confirmare: 28.03.2020.

În intervalul 05 aprilie, ora 08.00 – 06 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

 • Polițiștii bihoreni au verificat 1631 de persoane aflate în izolare în  586 locații. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 27 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 5 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 394 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.
 • Jandarmii bihoreni au însoțit 9 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 9 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 93 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 42 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.
 • Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 28 de cadre ISU Crișana.
 • Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 141 sancțiuni contravenționale în valoare de 374.500 lei.
 • Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
 • Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

decathlon.ro