Cornel Popa: Valoarea compensatiilor pentru persoanele cu handicap este prea mica
Politica

Cornel Popa: Valoarea compensatiilor pentru persoanele cu handicap este prea mica

Senatorul liberal, Cornel Popa, semnaleaza ministrului Lia Olguta Vasilescu, o situatie legata de valoarea compensatiei pentru persoanele cu handicap, solicitandu-i, totodata, rearanjarea prioritatilor in alocarea banilor.

Prin OUG 60/2017 se modifică Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Pentru persoanele cu handicap grav, indemnizația crește la 450 lei de la 1 ianuarie 2018 și la 500 lei începând cu 1 iulie 2018.

La aceeaşi dată, 1 iulie 2018, ar urma să intre în vigoare și o prevedere conform căreia toți pensionarii cu pensie sub 900 de lei vor beneficia de medicamente compensate 90%.

Zilele trecute am primit o semnalare din teritoriu, de la o persoană de 75 de ani cu handicap grav – o pareză pe partea dreaptă, care are medicamente prescrise de doctor în valoare de peste 300 de lei, după ce se aplică compensarea. Este lesne de înţeles că toate aceste costuri depăşesc posibilităţile financiare ale pensionarului bolnav care mi-a semnalat problema sa reală, care se aşteaptă la o dovadă de preocupare şi respect din partea Guvernului. Cu atât mai mult cu cât indicatorul social de referință s-a mărit de la 1 ianuarie 2018 la 500 de lei„, spune Cornel Popa

Așadar, vă întreb, nu considerați că pentru a asigura partea de justiție socială din numele ministerului pe care îl conduceți ar trebui să rearanjaţi priorităţile în alocarea banilor şi să daţi locul cuvenit în această listă persoanelor cu handicap?

 

Ne găsiți și pe Google News