Cornel Popa, PNL Bihor: Un Rege, o Românie Unită
Politica

Cornel Popa, PNL Bihor: Un Rege, o Românie Unită

Senatorul PNL Bihor, Cornel popa, a facut marti, 19 decembrie, cu ocazia funeraliilor Regelui Mihai, o declaratie politica, in care subliniaza rolul acestuia in viata si istoria poporului roman

Declarația politică pe care o fac astăzi este despre România Unită, care și-a petrecut demnă regele pe ultimul drum. Aplaud modul admirabil în care românii au înțeles solemnitatea momentului pe care l-am traversat și faptul că, pentru câteva zile, inimile noastre au uitat tot ceea ce ne diferențiază și au bătut la unison pentru Regele nostru, pentru spiritul lui care ne-a însuflețit, paradoxal, în aceste zile. Indiferent de locul unde ne-am aflat în zilele care au trecut, ne-am simțit aproape și am vibrat cu toții la emoția puternică pe care au provocat-o amintirile despre tot ceea ce a însemnat pentru România Majestatea Sa Regele Mihai I.

Rolul incontestabil al regalității în istoria noastră îl cunoaștem cu toții. Ceea ce am învățat în plus în ultima săptămână este faptul că acest rol nu s-a încheiat aici, modelul de curaj, de eleganță, de rezistență în fața vieții înseși, de onoare și sacrificiu de care a dat dovadă Majestatea Sa va marca în continuare generații de români. Sunt sigur de acest adevăr, pentru că am văzut la funeraliile Regelui familii cu copii mici, tineri de liceu care aveau ochii în lacrimi, studenți și copii care au învățat zilele acestea pagini de istorie adevărată despre Regele Mihai I de România.

Îi mulțumim Majestății Sale și pentru această moștenire puternică, această lecție vie care i-a maturizat în cel mai frumos mod cu putință pe tinerii noștri și i-a făcut mai conștienți și mai atenți la idealurile noastre ca nație, la ceea ce ne unește și ne definește! Regele Mihai a avut întotdeauna harul sacru de a ne apropia și de a ne face să simțim profund sentimentul că aparținem acestei țări și că împreună putem fi România pe care ne-o dorim. Numai împreună!

interlink.ro

Dar nu numai civilii au simțit că scriu istoria prezentă a României, fiind contemporani cu Majestatea Sa, ci mai ales Armata Română, al cărei parcurs este legat strâns de viața Regelui, care a arătat respectul veșnic pe care îl poartă Mareșalului Mihai I. Reprezentanții acesteia, de la cel mai mic până la cel mai înalt grad, au respectat întocmai onorurile militare cuvenite ultimului mareșal al României, alături de românii veniți din toate colțurile țării și de Altețele Regale care au venit pentru un ultim omagiu.

România a pierdut un Rege, dar a câștigat un ideal veșnic, căci s-a statornicit în memoria noastră colectivă și în inimile noastre idealul de umanitate, de românitate pe care l-a reprezentat Mihai I al României.   

Drum lin în lumină, Majestate!

Senator Cornel Popa

PNL Bihor

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News