Cornel Popa: Ministerul Sanatatii este incapabil sa gestioneze valul de imbolnaviri cu virusul gripal
Politica

Cornel Popa: Ministerul Sanatatii este incapabil sa gestioneze valul de imbolnaviri cu virusul gripal

Senatorul liberal Cornel Popa a trimis o intrebare Ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, legata de rata mare de decese cauzate de virusrile gripale, din aceasta iarna, dar si rata mare a imbolnavirilor de sezon.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că s-a confirmat un nou deces provocat de gripă, la o femeie de 77 de ani în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal B. Femeia, din Bihor, avea și alte afecțiuni și nu era vaccinată antigripal. Astfel, numărul deceselor în rândul bolnavilor de gripă din județul Bihor a ajuns la 6. În țară, numărul total de victime se ridică, în prezent, la 54.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel național. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, față de 97 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecțiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3% mai mare decât în aceeași perioada a anului trecut.

România a devenit o țară în care nevaccinarea în general dar mai ales nevaccinarea copiilor a devenit un adevărat fenomen social. Avem rate de vaccinare sub recomandările Organizației Mondiale a Sănătății deși vaccinarea este o problemă de siguranță națională

Cred în libertatea de alegere a fiecăruia, dar cred și în nevoia de informare completă. Iar aici intervine Ministerul Sănătății, cu unitățile din subordine, care nu au răspuns eficient valului de contra-argumente din partea curentului anti-vaccinist.

Este regretabil ca în anul 2018 să avem 54 de victime din cauza unei boli ce poate fi prevenită prin-un vaccin. Așa că vă întreb ce soluții are Ministerul Sănătății în vedere pentru o mai bună informare a cetățenilor și pentru creșterea procentului de vaccinare în rândul populației?”, scrie Cornel Popa in intrebarea ransmisa ministrului

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.