Cornel Popa: Ministerul Sanatatii este incapabil sa gestioneze valul de imbolnaviri cu virusul gripal
Politica

Cornel Popa: Ministerul Sanatatii este incapabil sa gestioneze valul de imbolnaviri cu virusul gripal

evomag.ro

Senatorul liberal Cornel Popa a trimis o intrebare Ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, legata de rata mare de decese cauzate de virusrile gripale, din aceasta iarna, dar si rata mare a imbolnavirilor de sezon.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că s-a confirmat un nou deces provocat de gripă, la o femeie de 77 de ani în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal B. Femeia, din Bihor, avea și alte afecțiuni și nu era vaccinată antigripal. Astfel, numărul deceselor în rândul bolnavilor de gripă din județul Bihor a ajuns la 6. În țară, numărul total de victime se ridică, în prezent, la 54.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel național. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, față de 97 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecțiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3% mai mare decât în aceeași perioada a anului trecut.

decathlon.ro

România a devenit o țară în care nevaccinarea în general dar mai ales nevaccinarea copiilor a devenit un adevărat fenomen social. Avem rate de vaccinare sub recomandările Organizației Mondiale a Sănătății deși vaccinarea este o problemă de siguranță națională

Cred în libertatea de alegere a fiecăruia, dar cred și în nevoia de informare completă. Iar aici intervine Ministerul Sănătății, cu unitățile din subordine, care nu au răspuns eficient valului de contra-argumente din partea curentului anti-vaccinist.

Este regretabil ca în anul 2018 să avem 54 de victime din cauza unei boli ce poate fi prevenită prin-un vaccin. Așa că vă întreb ce soluții are Ministerul Sănătății în vedere pentru o mai bună informare a cetățenilor și pentru creșterea procentului de vaccinare în rândul populației?”, scrie Cornel Popa in intrebarea ransmisa ministrului