Cornel Popa: Mai guvernează cineva România?
Politica

Cornel Popa: Mai guvernează cineva România?

noriel.ro
Senatorul liberal Cornel Popa a facut, saptamana trecuta o declaratie politica pe baza, ingrijorat fiind de situatia dezastruoasa a guvernarii PSD+ALDE, si iminenta apropiere a Centenarului

„Astăzi doresc să mă adresez foarte direct colegilor din coaliția de guvernare PSD-ALDE. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat recent, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, primul bilanț al Cabinetului pe care îl conduce.

Deși au trecut doar trei luni de la instalarea noului Guvern, deja apar zvonuri despre posibile remanieri. Cei trei miniștri vizați ar fi Dănuț Andrușcă (Ministerul Economiei), Valentin Popa (Ministerul Educației Naționale) şi George Ivașcu (Ministerul Culturii și Identității Naționale).

Ei bine, acest lucru ar fi inadmisibil. Ar presupune a patra schimbare în cele mai importante domenii pentru România, având în vedere momentul și situația în care ne aflăm acum.

orange.ro

În caz că ați uitat, suntem în 2018. Ar trebui să sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Iar de această sărbătoare ar trebui să se ocupe Ministerul Culturii și Identității Naționale. Am adresat o interpelare premierului pe 16 octombrie 2017 în legătură cu programul și bugetul pentru Centenar, la care nu am primit răspuns nici până azi. Deduc că încă nu avem nici program, nici buget alocat. Și observ că în loc să ne concentrăm energia pentru a definitiva programul și bugetul pentru a avea șanse să sărbătorim Centenarul în 2018, ne gândim să remaniem al patrulea ministru al Culturii în doi ani.

În educație, avem în ultimii ani rezultate din ce în ce mai slabe la evaluările naționale – atât la gimnaziu cât și la liceu – dar nu face nimeni nimic în această privință, am devenit o țară care produce pe bandă rulantă absolvenți de studii superioare care ajung fie șomeri, fie lucrători necalificaţi în domeniile în care activează, pentru că oferta de studii nu este deloc adaptată la nevoile de pe piața muncii iar mai nou avem o singură companie care ar trebui să tipărească peste 3.500.000 de manuale pentru elevi până la începerea anului școlar 2018 – 2019, în condițiile în care nu am reușit să tipărim fluturașii de pensii până la Paște. Cu siguranță instalând al patrulea ministru în doi ani de zile, fix înainte de vacanța de vară, vom rezolva toate problemele!!! Sau cel puțin vom avea pe cine să dăm vina la toamnă.

În materie de economie, situația pare să fie cea mai gravă dintre cele trei domenii. Leul se depreciază constant în fața principalelor monede, ROBOR-ul și inflația cresc la 3%, respectiv 5%, datoria externă a trecut de 95 de miliarde de euro, investițiile străine scad, investițiile interne stagnează, cresc importurile, scad exporturile, absorbția de fonduri europene este dezastruoasă iar puterea de cumpărare a românilor scade văzând cu ochii. Nu știu cum, dar la fiecare creștere promisă a salariului ați reușit să provocați scăderea venitului. Iar toate acestea sigur nu se rezolvă cu o remaniere a ministrului după doar 3 luni de mandat.

          Stimați colegi din coaliția PSD-ALDE, dar și colegi din UDMR sau reprezentați ai minorităților care sprijiniți coaliția de guvernare, vă rog să nu vă mai bateți joc de români și de România! Lăsați joaca de-a guvernarea, lăsați răfuielile interne, lăsați orice interese sau înțelegeri și concentraţi-vă, încă trei luni, pentru a găsi soluții la aceste probleme. Că apoi știm că vine oricum remanierea cu care ne-ați obișnuit din 6 în 6 luni.