Cornel Popa: Guvernul PSD, un guvern fara orizont, cu promisiuni desarte
Politica

Cornel Popa: Guvernul PSD, un guvern fara orizont, cu promisiuni desarte

noriel.ro
Senatorul PNL Bihor, Cornel Popa, a facut o declaratie politica legata de Legea Pensiilor, promisă la 1 octombrie, si care nu este gata, nu are nici un calcul în momentul de față şi nici un orizont clar de adoptare şi punere în practică. 

Iata mai jos declaratia politica a senatorului de Bihor

Încep prin a spune răspicat că Guvernul actual nu are coerenţă economică, haosul fiscal fiind al doilea nume al coaliţiei de guvernare! Şi nu jignesc şi nu exagerez cu nimic – este purul adevăr despre peisajul macro-economic actual.

Nu vorbim despre mici scăpări care pot fi trecute cu vederea, ci despre un obicei al Guvernului Tudose de a gafa şi apoi de a încerca să repare pierderile de imagine – singurul lucru care contează cu adevărat pentru PSD.  Când sondajele relevă scăderea procentelor de încredere, miniştrii – marionete se grăbesc să repare ceea ce au stricat. De aceea avem de la o săptămână la alta taxe noi, apoi taxe eliminate, măsuri economice contradictorii, ministru care îl contrazice pe premier şi invers… Predictibilitatea fiscală a României este istorie!       

decathlon.ro

          Doamna ministru al Muncii a recunoscut că pe legea salarizării va exista o creștere cu 25% a valorii brute a salariilor și cu doar 4% a valorii nete, asta în condițiile în care prețurile vor crește cu peste 5%!

          Legea pensiilor, promisă la 1 octombrie, nu este gata, nu are niciun calcul în momentul de față şi nici un orizont clar de adoptare şi punere în practică!

          Creșterea salariului minim la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018 este făcută pentru calculele pe transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, calcule care nu sunt legate de sustenabilitatea economică!

          Aşadar, pensiile şi salariile promise se vor da din buzunarul românilor, nu din creşterea economică, nu din creşterea colectărilor la buget, nu din spectaculoasa politică pe care o anunţa înainte de alegeri PSD. Asta pentru că nu există magicieni ai cifrelor în Guvernul Tudose şi, mai ales, pentru că nu s-a vrut nicio clipă un Guvern performant pentru traiul bun al românilor pe termen lung. Acum se bifează doar plusurile şi minusurile pe programul de guvernare şi, în lipsa abilităţilor practice de a face economia performantă, se ia dintr-un buzunar şi se bagă într-altul, cu speranţa că românii nu vor observa.

          Eroare! O alta în plus! PNL a observat şi a spus aceste adevăruri de la bun început.  Oamenii observă toate aceste jocuri de alba-neagra, în fiecare zi! Nu mai păcălesc pe nimeni cei care cred că pot guverna prin minciună sau omisiune.

          Ceea ce este cu adevărat regretabil este efectul acestei guvernări şi urmările trecerii non-specialiştilor Cabinetului Tudose prin ministere. Mi-e teamă că vom trage mult timp ponoasele acestei guvernări!