Cornel Popa este ingrijorat de situatia  din invatamant si de simularea elevilor din clasa a VIII-a
Politica

Cornel Popa este ingrijorat de situatia din invatamant si de simularea elevilor din clasa a VIII-a

noriel.ro
Simularea evaluării naţionale, care a avut loc în datele de 5 şi 6 martie a.c., este boicotată de cadrele didactice din Bucureşti şi din 28 de judeţe, acest lucru afectând 1100 de şcoli.

Este reacţia profesorilor la lipsa de răspuns din partea Guvernului la solicitările care privesc creşterea costului standard per elev / preșcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor; soluționarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei, şi altele care vă sunt cunoscute.

În acest război surd victimele sunt copiii care nu pot participa la simularea de examen, conform programului, această etapă fiind una importantă după cum reiese din experienţa anilor trecuţi – elevii care au participat la simulările organizate au obținut rezultate mai bune cu 1,5 – 3,5 puncte față de cei care nu au participat la simulări.

În acelaşi timp, membrii de sindicat au cerut şi boicotarea simulării examenului național de bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018.

decathlon.ro

Vă întreb, aşadar, cum veți gestiona această situație delicată, pentru a convinge cadrele didactice că nu este vorba de o lipsă de interes din partea Guvernului României și pentru a nu-i pune în situația de a-și priva elevii de aceste simulări care îi ajută în examenele viitoare?