Cornel Popa: „Dle. Ministru Sova, readuceti publicul in Aerocluburile din Romania”
Politica

Cornel Popa: „Dle. Ministru Sova, readuceti publicul in Aerocluburile din Romania”

In urma cu doua saptamani, un elicopter privat a adus un cântăreț în fața unui club din Mamaia, Constanţa. Poate acest moment ar fi trecut neobservat dacă, la aterizare, panourile publicitare din jur n-ar fi început să zboare și să lovească totul în jur, putând provoca pagube şi existând riscul ca cineva să fie rănit, spune senatorul liberal Cornel Popa

Între timp, Autoritatea Aeronautică Civilă Română cere taxe de 500 de euro copiilor pentru a ridica de la sol o dronă de 50 lei și îi obligă să depună și un plan de zbor.

Înțeleg că AACR și CIAS ar fi demarat o anchetă privind aterizarea elicopterului EC120 Colibri (YR-JTA) și mi se pare un demers normal având în vedere că acest moment se putea lăsa cu urmări grave„, mai spune Cornel Popa

Incidentul acesta lansează în discuţie situaţia aerocluburilor din România, care ar merita o atenţie sporită din partea Guvernului, în special în ceea ce priveşte finanţarea. În acelaşi timp ar trebui pus un accent deosebit şi pe partea de promovare şi de atragere a tinerilor către activitatea din aerocluburile din ţară. Toate se confruntă cu lipsa de interes a autorităţilor.

interlink.ro

In urma acestor evenimente, senatorul Cornel Popa l-a interpelat pe ministrul Transporturilor Lucian Sova, in legatra cu situatia aerocluburilor din Romania:”Vă întreb, aşadar, ce planuri aveţi în legătură cu readucerea publicului în aerocluburile României şi redeschiderea acestora către publicul larg, către copii și către cei pasionați de zbor, fie că vorbim de drone, de planoare sau alte dispozitive?”

Ne găsești și pe Google News