Cornel Popa atentioneaza: „Segmentul economic al metalelor prețioase va intra în colaps”
Politica

Cornel Popa atentioneaza: „Segmentul economic al metalelor prețioase va intra în colaps”

Intr-un comunicat, primit la redactie, Senatorul Cornel Popa, trage un semnal de alarma, explicand ca OUG privind metalele pretioase este imposibil de aplicat, interpeland-o pe Viorica Dancila in acest sens

Am primit mai multe semnale de alarmă din partea operatorilor economici din domeniul metalelor şi pietrelor preţioase, în legătură cu efectele negative ale recent adoptatei OUG din 01.03.2018 privind modificarea și completarea OUG nr. 190/2000 privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase în România.

Primul şi cel mai important aspect este acela că ordonanța în cauză este imposibil de aplicat, deoarece nu a fost adoptată o lege care să reglementeze marca de stat. Marca de certificare cu care ANPC a efectuat marcarea până în prezent nu este reglementată ca marcă de stat în nicio lege.

Patronatele din domeniu atrag atenţia că marca de certificare aplicată de ANPC și marca de garanție proprie a operatorilor economici își vor înceta valabilitatea la data de 17.03.2018, iar segmentul economic al metalelor prețioase va intra în colaps.

Având în vedere că Guvernul, ca iniţiator al ordonanţei care modifică OUG 190/2000, nu a acceptat dialogul pe tema modificărilor legislative şi a ignorat o iniţiativă legislativă aflată pe circuitul Camerei Deputaţilor care ţinea cont de punctele de vedere ale specialiştilor în domeniu, consider că este necesar să reanalizaţi situaţia în care statul pune, cu bună ştiinţă, un sector important al economiei româneşti.

Date fiind aceste considerente şi lista efectelor negative imediate ale adoptării OUG 10/2018, pe care o ataşez spre informare, vă rog precizaţi care sunt soluţiile Guvernului la problemele reale ridicate de operatorii economici din domeniu şi cum se va rezolva situația economică a acestora, începând cu data de 01.07.2018 când se împlinește termenul pentru epuizarea stocurilor de bijuterii marcate cu marca de certificare a ANPC sau cu marca de garanție proprie a operatorilor economici iar bijuteriile nevândute vor fi retrase brusc de pe piață ca să nu fie confiscate?

Ne găsiți și pe Google News