Copiii ucrainieni sărbătoresc 1 Iunie la Oradea!
Evenimente

Copiii ucrainieni sărbătoresc 1 Iunie la Oradea!

Centrul de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor, care funcționează în municipiul Oradea, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor și în colaborare cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI Bihor) aflat sub coordonarea prefectului județului Bihor, alături de reprezentanți ai societății civile organizați în Grupul de Inițiativă Bihor pentru Ucraina, a oferit de la deschidere, asistență și sprijin refugiaților aflați în tranzit sau care deja domiciliază în județul Bihor.

Pe lângă activitățile specifice derulate în Centru, înregistrarea refugiaților, cazarea lor, informarea privind drepturile si obligațiile pe perioada șederii în România, acordarea de asistență medicală, ajutoare materiale și de hrană, sprijin în vederea angajării etc., s-au derulat și activități culturale pentru copii și adulți, spectacole de teatru, concerte, activități instructive și educative antrenante, pentru a-i face să uite câteva ore de experiențele traumatizante prin care trec.

Continuăm seria acestor acțiuni, prin organizarea, în perioada 1-4 iunie, de activități specifice sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, atât în cadrul Centrului cât și în alte locații, după cum urmează:

Activități organizate pentru copiii ucrainieni

1 Iunie

interlink.ro
  • copiii ucrainieni vor fi îndrumați să participe la activitățile organizate de APTOR în incinta Cetății Oradea
  • –  50 de copii vor servi pizza și înghețată la Hanul cu Noroc – organizator Asociația Kiwanis Art cu susținerea financiară din partea Kiwanis Bergamo Orobico;   Clownii de la Caritas Eparhial vor antrena copiii în diverse jocuri și activități distractive. 

4 iunie

  • – la Centrul de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor – în intervalul 11.00-17.00, se vor organiza activități de pictură murală colectivă, sub îndrumarea unui tânăr pictor ucrainean, concursuri și alte activitati distractive interactive și li se va asigura un meniu de sărbătoare.
  •  – începând cu ora 16.00, copiii ucrainieni sunt invitați în Galeria Vulturul Negru să participe, alături de copiii români, la Maratonul artelor, organizat de Asociatia Kiwanis Art;  înscrierea se va face până cel târziu în data de 30 mai.

            Organizatorii activităților:  Asociația Kiwanis Art, Asociația Caritas Eparhial Oradea, Asociația Gaudiopolis Varadiensis, Asociația Smiles, Banca pentru Alimente, Asociația Bihorul Civic, Asociația Cătunul Verde, Fundația Comunitară Oradea, Fundația Șinca,  Asociația Sf. Vincențiu de Paul, Surorile Vincentine, Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor, You 4 Edu.

Sunt așteptate și alte ONG-uri  să ni se alăture!

TOȚI copiii participanți și părinții/aparținătorii acestora, vor fi rugați să se înregistreze în formularul: https://forms.gle/7cgYN6vnbgwqfZoo6

 

Ne găsești și pe Google News