Copiii romi din Tinca descoperă știința prin proiectului „Aventurier prin universul științei”
Educatie

Copiii romi din Tinca descoperă știința prin proiectului „Aventurier prin universul științei”

Eleviii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii Creștine Private din Cartierul Romilor Tinca descoperă tainele științei într-un mod atractiv, ludic, printr-o multitudine de experimente.

Acest lucru este posibil datorită finanțării obținute prin programul „Fondul Științescu Oradea”, implementat în județul Bihor de Fundația Comunitară Oradea, iar local, de Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca prin proiectul „Aventurier prin universul științei”.  

Copiii descoperă știința cu ajutorul doctorului Lupă Științescu (doamna prof. Geanina Roman). Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca a creat un cadru pentru explorarea caracteristicilor unor corpuri, fenomene și procedee. Astfel, copiii investighează mediul înconjurător folosind instrumente și procedee specifice, înțeleg mai bine știința fiind implicați în rezolvarea de probleme din viața cotidiană.

Scopul proiectului este întocmai cel de a ancora copiii în realitatea în care traiesc, să le fie stârnită curiozitatea pentru studiu, pentru științe și pentru învățare, în general.

În cadrul proiectului „Aventurier prin universul științei” elevii sunt implicați în activități de identificare a asemănărilor și deosebirilor între corpuri pe baza observațiilor proprii. Sunt agrenați să ordoneze și să clasifice pe baza unor criterii date, să măsoare cu instrumente convenționale și neconvenționale, comparând rezultatele cu propriile estimări, să deruleze experimente simple pe baza unui plan de acțiune, să aplice în viața de zi cu zi observațile ca demers al cunoașterii, să conștientizeze efectele activității omului, pozitive sau negative asupra mediului înconjurător.

Ne găsiți și pe Google News