Copiii nu au nicio vina! Penitenciarul Oradea a organizat o intalnire a detinutilor cu copiii acestora
Stiri Oradea

Copiii nu au nicio vina! Penitenciarul Oradea a organizat o intalnire a detinutilor cu copiii acestora

În Penitenciarul Oradea, copiii deținuților au avut parte de o zi plină de bucurie și distracție cu ocazia acestei sărbători. Activitatea organizată de asistenții sociali din cadrul Serviciului Asistență Psihosocială a reunit deținuții și copiii acestora, fie că se află în familie sau în sistemul de protecție, pentru a consolida legăturile dintre ei, dat fiind contextul special în care aceștia se află.

Starea de detenție nu anulează rolul de părinte, iar în cadrul acestei activități s-au creat condițiile necesare pentru a exersa abilitățile parentale și pentru a menține o relație stabilă cu copiii lor. Astfel, 8 deținuți din regim închis au avut ocazia să se întâlnească cu copiii și partenerele lor de viață, petrecând timp de calitate împreună, într-un mediu propice pentru relaționare și conexiune emoțională. 

Această experiență a fost extrem de valoroasă, oferindu-le tuturor posibilitatea de a se reconecta și de a întări legăturile familiale, aducând bucurie și emoții pozitive în viețile lor. În total, la această activitate au participat 17 adulți și 16 copii cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani.

Pe de altă parte, 9 deținuți din regim deschis au avut ocazia să participe la această activitate în afara locului de deținere, desfășurând împreună cu copiii lor diverse activități distractive și recreative. Un grup format din 18 adulți și 22 de copii cu vârste între 2 și 17 ani au avut parte de momente de neuitat, lăsând în urmă grijile și experimentând bucuria autentică a copilăriei.

Activitatea desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și-a atins obiectivele propuse și a depășit așteptările participanților, indiferent de statutul lor, fie că sunt deținuți sau oameni liberi. Aceștia s-au bucurat de baloane colorate, jocuri, pizza, sucuri, dulciuri, pictură pe față, planșe de colorat și multă distracție, dar mai ales au sărbătorit acest moment în familie. Cu sprijinul comunității, această activitate a adus zâmbete și bucurie în inimile tuturor celor 73 de participanți, adulți și copii.

Ne găsiți și pe Google News