Copiii din centrul de zi Oradea au fost intampinati cu daruri la inceput de an scolar. Anca Grama: toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm
Stiri Oradea

Copiii din centrul de zi Oradea au fost intampinati cu daruri la inceput de an scolar. Anca Grama: toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea au întâmpinat la început de an școlar copiii din Centrul de Zi Oradea cu brațele deschise şi pline de daruri.

Pentru a dispune de toate resursele necesare studiului şi pentru a fi atraşi în descoperirea tărâmului învățăturii şi lecturii, copiii au primit rechizite şi materiale școlare care răspund nevoilor acestora, cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de matematică, limba română, desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură, iar cei mari au mai primit stilouri, truse geometrice, caiete de biologie, geografie şi muzică.

D-na Anca Grama, directorul DAS Oradea a fost alături de copiii în această zi atât de importantă pentru ei: ,,Un moment deosebit de important pentru fiecare dintre noi, a fost, este și va fi prima zi de școală. Toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm: copii, părinți sau cadre didactice. Apreciem implicarea, devotamentul şi empatia de care Clubul Lions a dat dovadă, ajutându-i pe cei mici să se bucure de școală și să conștientizeze importanța educației.

Încântarea începerii anului şcolar, întâlnirea colegilor şi a profesorilor se citea pe chipul celor mici, iar deschiderea cadourilor şi descoperirea lor cu entuziasm le luminau şi mai tare chipurile pline de zâmbete.

Din anul 2016 Clubul Lions Oradea este alături de copiii noştri din Centrul Zi, care, pe lângă tradiția ghiozdanului plin cu rechizite oferit în fiecare toamnă, se implică și în numeroase proiecte destinate întrajutorării acestor copii minunați.

Preşedintele Clubului Lions, d-l Sorin Bot, a avut un mesaj pentru cei mici: ,,Ne bucurăm că putem să vă oferim aceste mici cadouri, vă dorim mult succes în noul an şcolar, foarte multe împliniri şi foarte puține emoții, să vă bucurați de ele şi să  le folosiți cu drag la învățătură. Clubul Lions Oradea se simte onorat ca i-a făcut fericiți pe cei 48 de copilași care au primit rechizitele școlare. Bucuria din ochii lor inocenți ne inspiră și este un motiv de a merge mai departe cu acțiunile de voluntariat pentru comunitatea noastră. Satisfacția sufletească pe care o ai atunci când dăruiești și vezi recunoștința și zâmbetul semenilor noștri este neprețuită.”

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

La început de nou an școlar, dorim tuturor elevilor un an plin de reușite și de învățături bune!

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News