Copiii de la Centrul de Zi din Oradea cooptati intr-un program international – “Initiativa pentru tineri”
Stiri Oradea

Copiii de la Centrul de Zi din Oradea cooptati intr-un program international – “Initiativa pentru tineri”

În cadrul unui parteneriat, între Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea, copiii din Centrul de Zi Oradea au primit vizita doamnei Pompilia Szellner, independent trainer, reprezentant al Clubului Lions, care le-a captat atenţia de la primele cuvinte.

Într-o atmosferă interactivă, copiilor li s-a dezvăluit un aspect foarte important din viaţă, încrederea de sine. Copiii trebuie încurajaţi să exploreze şi să înveţe din greşeli. Au aflat că trebuie să îşi urmeze visul, să facă lucruri pe care şi le doresc cu adevărat, să nu renunţe şi  să gândească pozitiv.

Acţiunea “Uneori câştigi, alteori înveţi” face parte din programul internaţional “Iniţiativă pentru tineri” şi este prima dintr-un şir de evenimente din cadrul parteneriatului, care are drept scop desfăşurarea unor activităţi de educaţie cu copiii din Centru, în vederea dezvoltării spiritului civic, a culturii generale, a dezvoltării personale şi, nu în ultimul rând, a promovării unor valori morale şi sociale ale acestora, prin intermediul unor activităţi culturale şi artistice diverse.

 “Pe lângă activităţile derulate după şcoală, care vin în sprijinul părinţilor şi copiilor de vârstă  şcolară, unde, intr-un cadru informal, prin joacă şi joc, învaţă lucruri noi, oferim un mediu echilibrat, propice dezvoltării lor armonioase, în care se bucură, îşi fac prieteni noi şi nu în ultimul rând le oferim afecţiune”, a spus directorul executiv al DAS Oradea, Arina Moş. De asemenea a mulţumit Clubului Lions Oradea  pentru implicarea în proiectele sociale din comunitatea noastră şi nu în ultimul rând a mulţumit colegilor din Centrul de Zi pentru răbdarea şi dăruirea de care dau dovadă.

Dr.Dan Constantinescu: “Parafrazând melodia lui Franck Sinatra, My way, Lions Club Oradea crede că aceşti tineri îşi pot îndeplini visele indiferent de greutăţile prin care trec”.

Dorim prin acest program să arătăm copiilor importanţa dobândirii încrederii în sine, şi modul prin care pot să transforme eşecurile în oportunităţi în drumul lor spre succes”, a transmis dna.Pompilia Szellner.

Centrul de Zi oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, îngrijire pe timpul zilei, prin acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

loading...