Copiii de la Centrul de Zi din Oradea au primit daruri de la partenerii DASO, in prima zi de scoala
Stiri Oradea

Copiii de la Centrul de Zi din Oradea au primit daruri de la partenerii DASO, in prima zi de scoala

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, cu sprijinul partenerilor privati, au întâmpinat, la început de an școlar, copiii din Centrul de Zi Oradea cu brațele deschise şi pline de daruri.

Pentru a dispune de toate resursele necesare studiului şi pentru a fi atraşi în descoperirea tărâmului învățăturii şi lecturii, copiii au primit ghiozdane utilate cu rechizite şi materiale școlare care răspund nevoilor acestora. Cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de matematică, limba română, desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură, iar cei mari au mai primit stilouri, truse geometrice, caiete de biologie, geografie şi muzică.

Dna Anca Grama, directorul DAS Oradea, a fost alături de copii în această zi atât de importantă pentru ei: ,,Un moment deosebit de important pentru fiecare dintre noi, a fost, este și va fi prima zi de școală. Toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm: copii, părinți sau cadre didactice, iar noi, la Centrul de Zi, punem mare preț și investim în educația copiilor care frecventează centrul. Apreciem implicarea, devotamentul şi empatia de care Clubul Lions dă dovadă în fiecare an, ajutându-i pe cei mici să se bucure de școală și să conștientizeze importanța educației. Le mulțumim și celor de la Celestica care au ales să ofere sprijinul lor copiilor noștri de la Centrul de Zi care au fost tare încântați și determinați să aibă rezultate bune la școală”.

Încântarea începerii anului şcolar, întâlnirea colegilor şi a profesorilor se citea pe chipul celor mici, iar deschiderea cadourilor şi descoperirea lor cu entuziasm le luminau şi mai tare chipurile pline de zâmbete.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after-school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

            La început de an școlar, le urăm copiilor un an plin de realizări, rezultate bune la învățătură şi multe experienţe valoroase!

Ne găsiți și pe Google News