Continua reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric al Oradiei
Stiri Oradea

Continua reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric al Oradiei

În cursul lunii decembrie a fost publicat anunțul de participare nr. CN1027054 din data de 21.12.2020 cu privire la reabilitarea fațadelor a 4 clădiri cu valoare cultural-arhitecturală din zona centrală a Oradiei. Anunțul include 4 loturi:

  • Lot 1 – Reabilitare fațade și învelitoare la imobilul situat în Oradea pe str. Iuliu Maniu nr. 44;
  • Lot 2 – Reabilitare fațade și învelitoare la imobilul situat în Oradea pe str. Primăriei nr. 2;
  • Lot 3 – Reabilitare fațade la imobilul situat în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, str. Bradului nr. 27;
  • Lot 4 – Reabilitare fațade și învelitori la Palatul Ullmann situat în 0radea, Piața 1 Decembrie nr. 9.

Dintre toate acestea cel mai reprezentativ este Palatul Ullmann, proiectat de arhitectul Löbl Ferenc, el a fost construit în stilul secessionului vienez, la începutul secolului XX, în anul 1913. Clădirea impozantă, simetrică și frumos proporționată, cuprinde un parter înalt, placat cu plăci de faianță  verde-albăstruie și trei niveluri de locuințe.

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este  26.01.2021, ora 15:00, iar informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e – licitatie.ro, anunț de participare nr. CN1027054 din data de 21.12.2020. 

Valoarea totală estimată a celor 4 loturi este 7.285.178,74  lei fără TVA.

interlink.ro

Lucrările de reabilitare la aceste imobile constau în: repararea faţadelor, reparații locale la elementele șarpantei, reabilitarea învelitorilor, reparații la streșini, înlocuiri jgheaburi și burlane, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor exterioare, repararea și restaurarea tâmplăriilor exterioare de la locuințe și accesele în clădire, înlocuirea tâmplăriilor de la vitrinele comerciale, unde este cazul.

Ne găsești și pe Google News