Continuă lucrările pentru realizarea pasajului subteran din dreptul Pieței Cetate. Cand va fi gata pasajul
Stiri Oradea

Continuă lucrările pentru realizarea pasajului subteran din dreptul Pieței Cetate. Cand va fi gata pasajul

Continuă lucrările la devierea conductelor de apă şi canalizare din calea viitorului pasaj realizat în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa II”, circulația auto fiind deviată pe linia de tramvai.

Momentan sunt în execuție lucrări la rețelele de utilități: canalizare pluvială (pe str. Cicero, în zona Aura, pe B-dul D. Cantemir între străzile Sucevei și Costaforu și în zona centrului comercial Oradea Plaza), canalizare menajeră si rețele de apă. Totodată, s-au executat lucrări pentru devierea traficului, desfaceri ale sistemului rutier şi ale trotuarelor, precum și dezafectarea unor stâlpi de iluminat, semne de circulație și semafoare.

Urmează ca rețelele să fie mutate, una prin faţa sediului BCR şi a Direcţiei de Finanţe, iar cealaltă de-a lungul liniei de tramvai. Estimăm că mutarea lor se va finaliza până la sfârșitul acestei luni. Lucrarea este una complexă, având în vedere situarea ei pe una dintre cele mai importante axe de circulație din municipiul Oradea. Prin această investiție urmărim fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării, creșterii siguranței și atractivității transportului public din oraș”, a precizat Marcel Dragoș, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările la pasajul rutier propriu-zis au început prin turnarea grinzii de ghidaj a piloților forați, urmând să se execute cei 86 de piloți forați.

Prin acest obiectiv de investiții urmează să fie realizat un pasaj rutier subteran în zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și strada Sucevei. Aici vor fi realizate două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir – Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai.

Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, modernizarea zonei pietonale și a trotuarelor din aria proiectului, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști.

Durata de execuție a lucrărilor este 15 luni, estimându-se finalizarea în luna octombrie 2022, iar valoarea lucrărilor este de 27.004.232,55 lei fără TVA.

[supsystic-gallery id=49]

Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 iar finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A – lider de asociere, S.C. Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A și SC Leko Construct S.R.L.

Ofertele pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I” sunt în etapa de evaluare financiară, estimându-se semnarea contractului de lucrări și începerea lucrărilor până la finalul lunii noiembrie. Acest obiectiv de investiții cuprinde 5 pasaje rutiere.

Acest proiect este implementat de Primăria Municipiului Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

 

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News