Continuă lucrările de transformare a Parcului Petőfi într-unul modern
Stiri Oradea

Continuă lucrările de transformare a Parcului Petőfi într-unul modern

La aproximativ o lună de la demararea lucrărilor de modernizare a Parcului Petőfi din Oradea, întreg perimetrul de lucru a fost delimitat de zona pietonală cu garduri de protecție. Pe șantier, muncitorii au desfăcut deja aleile principale, care erau asfaltate, și lucrează la parapetele de piatră din centrul parcului, unde se plachează cu piatră naturală partea de sus a acestora, iar pe laterale se refac rosturile.

De asemenea, acum se realizează săpăturile pentru sistemul de iluminat, precum și canalizarea menajeră și pluvială necesare pentru zona de alimentare publică și terasă. Urmează lucrări la terasamentul care va sta la baza aleilor pavate.

Reamintim că intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările au la bază un studiu peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică și istorică. În urma acestora, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp.

Proiectul vizează următoarele obiective și activități:

  • amenajare/ uniformizare alei, scări de acces și refacerea structurii acestora;
  • introducere de funcțiuni noi în zona centrală: alimentație publică și terasă;
  • restaurarea zidurilor de sprijin și reamenajarea zonei cu pergole;
  • reamenajarea fântânii – grădină japoneză și iaz;
  • reamenajarea spațiului de joacă pentru copii;
  • reamenajarea zonelor verzi – plantații noi;
  • dezafectarea unor construcții utilitare existente;
  • direcționarea apelor pluviale.

De asemenea, proiectul prevede iluminat public și sistem de curenți slabi de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), sistem de irigație automatizat, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) și toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

Lucrările sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului se ridică la 7.055.070,17 lei fără TVA.

Ne găsiți și pe Google News