Constructii Erbasu va construi Spitalul de Boli Infectioase din Oradea
Stiri Oradea

Constructii Erbasu va construi Spitalul de Boli Infectioase din Oradea

Primarul Florin Birta a anuntat in aceasta seara ca firma Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea Spitalului de Boli Infecțioase, de pe strada Vlădeasa  din Oradea

Antreprenorul are  6 luni – termen de proiectare și 30 de luni – termen pentru execuție.
 
Contractul, în valoare de 363,6 milioane lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene, prin PNRR, va putea fi semnat după perioada de 10 zile în care pot fi formulate contestații.
 

Noul spital va corespunde cerințelor secolului XXI

Unitatea medicală se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Capacitățile noului spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator.

Unitatea medicală va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Totodată, va exista un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

De asemenea, va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC.

Astfel, pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Pentru a facilita accesul auto, care se va realiza direct din strada Vlădeasa se vor construi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

Noul spital se va realiza prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C12 – Sănătate, fiind implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea totală a proiectul este de 672.473.919,22 lei (TVA inclus), iar finanțarea nerambursabilă este de 95% din valoarea proiectului.

Ne găsiți și pe Google News