Consiliul Concurenței s-a întâlnit ieri cu reprezentanți autorităților locale
Stiri Oradea

Consiliul Concurenței s-a întâlnit ieri cu reprezentanți autorităților locale

Ieri 15 noiembrie 2016, a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, o conferință de presă organizată de Consiliul Concurenței, la care a participat și viceprimarul municipiului Oradea, dl. Mircea Mălan. 

Conducerea Consiliului Concurenţei se află la Oradea, în perioada 14-17 noiembrie 2016 pentru a se întâlni atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a afla problemele cu care se confruntă aceştia pe plan local.

Viceprimarul Mircea Mălan a precizat: ”Am discutat până acum câteva chestiuni tehnice, care vizează orașul Oradea în relația cu Consiliul Concurenței. Vreau să îi mulțumesc d-lui președinte Bogdan Chirițoiu pentru sprijinul pe care ni l-a acordat de-a lungul timpului, de fiecare dată când am avut nevoie în derularea proiectelor orașului nostru. Sunt convins că, Consiliul Concurenței ne va acorda tot sprijinul necesar și consilierea de care avem nevoie, și în următoarea perioadă. Noi avem două teme esențiale, pe care le-am discutat în detaliu și sunt convins, că în cel mai scurt timp, Consiliul Concurenței ne va acorda sprijinul necesar.”

interlink.ro

Un subiect important discutat azi de reprezentanții Primăriei cu cei ai Consiliului Concurenței este cel legat de termoficarea din Oradea:

”Pentru noi, modelul de termoficare este cel de dincolo de granițe, respectiv cel din Austria și Germania. Dar, nu numai această chestiune a zonei unitare este una comună cu Consiliul Concurenței, ci și un aviz pe care îl așteptăm chiar în aceste zile, aviz privind contractul de delegare a serviciului privind gestionarea transportului, distribuției și furnizării energiei termice. Acest contract are nevoie de avizul Consiliului Concurenței, pentru a-l putea depune la Ministerul Fondurilor Europene și pentru a încheia contractul de finanțare pe etapa a II-a, etapă care presupune reabilitarea celor 20,28 km de conducte magistrale. Momentan, suntem în procedură de licitație publică pentru a realiza un nou studiu de fezabilitate privind zonele unitare ”, a completat viceprimarul Mircea Mălan

Una dintre priorităţile autorităţii naţionale de concurenţă este promovarea regulilor necesare creării şi menţinerii unui mediu concurenţial normal. În acest context, va avea loc și un seminar dedicat mediului de afaceri regional, în cadrul căruia reprezentanţii Consiliului Concurenţei vor prezenta principale aspectele ale politicii concurentei în România (ca stat membru al Uniunii Europene), în special, cele referitoare la înţelegeri verticale, regimul aplicabil licitaţiilor trucate, Politica de Clemenţă.

Un accent deosebit va fi pus pe mijloacele de prevenire la care pot face apel companiile pentru a evita încălcarea Legii Concurenţei şi, implicit, sancţionarea din partea Consiliului Concurenţei.

În ceea ce priveşte seminarul cu autorităţile locale care va avea loc, în cadrul acestuia vor fi prezentate tipurile de ajutor de stat care pot fi acordate, precum şi mijloacele de identificare, de către autorităţile contractante, a  înţelegerilor anticoncurenţiale între companiile participante la licitaţiile publice.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News