Congres al studentilor teologi la Universitatea din Oradea
Educatie

Congres al studentilor teologi la Universitatea din Oradea

În data de 9 octombrie 2018, va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Episcop Dr.Vasile Coman” un congres cu participarea tuturor facultăților de teologie ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române.

La ora 09.00 se va desfășura un Tedeum la Capela facultății, iar de la ora 10.00 va începe Deschiderea oficială a Congresului, în Aula Magna.

Cu această ocazie se vor întâlni decani, prodecani, directori de departamente și cei ai școlilor doctorale din toată țara.

Congresul își propune să dezbată problemele identificate în cadrul învățământului teologic universitar din cuprinsul patriarhiei, strategiile privind misiunea lor în societatea actuală și găsirea de soluții pertinente la problematica societății noastre.

De asemenea, se urmărește ridicarea nivelului calitativ educațional și implementarea adevărurilor de credință în viața socială.

La congres vor participa în jur de 50 de persoane de la 15 facultăți de teologie ortodoxă și departamente de teologie din cadrul unor facultăți din diverse centre universitare.

Lucrările congresului sunt legate de aniversarea a 95 de ani de la întemeierea învățământului teologic ortodox de la Oradea și a celor 55 de ani de învățământ superior la Oradea.

Toate acestea vor sta sub auspiciul Centenarului Marii Uniri.

Foto: arhiva