Conf. univ. dr. Aurel Căuș a fost reales presedinte al Senatului Universitatii Oradea
Educatie

Conf. univ. dr. Aurel Căuș a fost reales presedinte al Senatului Universitatii Oradea

Întruniți în ședința de alegeri senatorii Universității din Oradea l-au ales pe colegul lor, conf. univ. dr. Vasile-Aurel Căuș, în funcția de președinte al forului deliberativ al instituției de învățământ superior. Președintele reales, de altfel singurul candidat pentru această funcție, s-a bucurat de unanimitate, primind 59 dintre voturile senatorilor prezenți în sală, 47 de cadre didactice și 13 studenți.

Ședința a fost deschisă de însuși rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, cel care a spus că experiența, de 30 de ani, în universitate și activitatea desfășurată în funcția de președinte al Senatului instituției îl recomandă pe conf. univ. dr. Aurel Căuș pentru încă un mandat. „Sper ca Senatul să își aleagă în Comisiile de Specialitate oameni cu adevărat dedicați acestei activități. Avem nevoie de o colaborare bună cu Senatul, iar Comisiile de Specialitate joacă un rol esențial în acest for”, a mai spus prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, înainte de a-i ceda conducerea ședinței decanului de vârstă al Senatului.

Conf. univ. dr. Florica Orțan a constatat că, prin prezența celor 59 de membri ai Senatului Universității din Oradea, este îndeplinit cvorumul de ședință. Directorul Departamentului de a Pregătire Personalului Didactic (DPDD) a invitat-o pe președinta Biroului Electoral al Universității, conf. univ. dr. Claudia Timofte ca, la rândul ei, să preia organizarea scrutinului.

După derularea votului, „universal, secret și direct”, la care au participat toți membrii noului Senat prezenți în sală, conf. univ. dr. Claudia Timofte a anunțat că fostul și noul președinte al Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș, a primit 59 de voturi din tot atâtea posibile. „Vă dorim să fiți sănătos și cu putere de muncă, pentru a vă putea duce la îndeplinire lucrarea pe care, sunt sigură, ați gândit-o deja”, a spus conf. univ. dr. Florica Orțan, înainte de a-i preda oficial președinția Senatului celui proaspăt ales în această funcție.

„Universitatea din Oradea merge, de câțiva ani de zile, pe un curs bun. Asta îmi doresc și eu, să contribuim împreună la a menține acest curs și la dezvoltarea instituției academice pe care avem cinstea de a o reprezenta”, a declarat președintele Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Vasile-Aurel Căuș.

Cei prezenți au validat, prin vot deschis, și noua componență a celor șapte Comisii de Specialitate ale Senatului Universității din Oradea.

„Să avem un mandat bun, pentru noi, pentru Universitatea din Oradea și… restul va fi bine”, a mai spus, în încheiere, conf. univ. dr. Aurel Căuș. Președintele proaspăt ales nu a uitat de „luna femeilor” și le-a oferit tuturor colegelor sale câte un mărțișor și o floare.

Ne găsiți și pe Google News