Concurs de Matematică şi Informatică „Gheorghe S. Nadiu”, pentru elevii de liceu la Universitatea Oradea
Educatie

Concurs de Matematică şi Informatică „Gheorghe S. Nadiu”, pentru elevii de liceu la Universitatea Oradea

Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Oradea în colaborare cu firma Qubiz, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Filiala Bihor a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România organizează ediţia a II-a a Concursului de Matematică şi Informatică „Gheorghe S. Nadiu”.

Concursul va avea loc sâmbătă, 11.05.2019, cu începere de la ora 9:00, la Universitatea din Oradea, pavilionul C şi se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru matematică şi informatică.

Concursul este structurat pe două secţiuni:

  • Concursul de Matematică
  • Concursul de Informatică.

Concursul de matematică este unul individual şi este similar cu Olimpiada de matematică.  Concursul de informatică este un concurs pe echipe și constă în prezentarea unui proiect. Echipele formate din câte 4 elevi vor prezenta câte un proiect informatic realizat de ei. Proiectele pot fi jocuri, site-uri, aplicaţii web sau mobile, etc.

Evaluarea lucrărilor şi a proiectelor se va realiza de către comisii formate din cadre didactice de la Universitatea din Oradea şi din învăţământul preuniversitar, din comisia de Informatică făcând parte şi specialişti din domeniul I.T. de la firma Qubiz.

Ne găsiți și pe Google News