Concert simfonic la Muzeul Tarii Crisurilor joi, 17 august 2023
Cultura

Concert simfonic la Muzeul Tarii Crisurilor joi, 17 august 2023

Tipografia de Idei” propune publicului meloman, și nu numai, un concert simfonic ce îmbină știința și arta într-un dialog între psihologul Daniel David și Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi. Evenimentul va avea loc joi, 17 august 2023, începând cu ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).

 „Simfonia Iubirii” propune publicului puterea transformatoare a muzicii (#healingmusic), transmițându-i faptul că aceasta ne însoțește în fiecare etapă a vieții, ne ajută să ne înțelegem trăirile și să le integrăm armonios în evoluția noastră (#musiceducation). Publicul este un personaj implicat activ în acest proces construit pe dialogul dintre artă și știință, minte și suflet, rațional și ipotetic, concret și abstract –  fiind parte din dialog. Repertoriul alcătuit cu atenție va cuprinde atât piese cunoscute și iubite de public, ce sunt deja asociate cu „Simfonia Iubirii”, dar și noi opțiuni care să susțină ideea de unicitate a fiecărei reprezentații artistice. Piesele selectate vor purta spectatorul într-o călătorie ce-i va permite să-și descopere, să-și explice și să-și înțeleagă trăirile prin prisma psihologiei pozitive, fiind ghidat în acest demers de prelegerile susținute de reputatul psiholog Daniel David.

Muzeul Tarii Crisurilor Oradea
Muzeul Tarii Crisurilor Oradea

În același timp, mesajul „Simfoniei Iubirii” este construit în jurul ideii de unicitate a fiecărei experiențe pe care o trăim. Noi suntem mereu altfel. Evoluăm. Creștem. Ne dezvoltăm. Privim, trăim, simțim diferit de la o etapă la alta a vieții. Fiecare apus e diferit, fiecare emoție e unică. Pentru că „cine e atent, vede și aude pururi altceva.” (Mihail Sadoveanu – „Țara de dincolo de negură”).

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

Proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu este implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Ne găsiți și pe Google News