Compania de Apa Oradea a sarbatorit “Ziua Mondiala a Apei” impreuna cu elevii unor scoli din Tinca si Beius
Stiri Bihor

Compania de Apa Oradea a sarbatorit “Ziua Mondiala a Apei” impreuna cu elevii unor scoli din Tinca si Beius

În acest an sloganul stabilit de către United Nations Water este “De ce apa uzată?” cu scopul de a  aduce în atenţia opiniei publice problemele legate de protejarea cantitativă şi calitativă a apelor, refolosirea apelor uzate, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

La iniţiativa Companiei de Apă Oradea, în data de 21 martie 2017  s-a organizat sărbătorirea acestui eveniment în localităţile Tinca şi Beiuş (cuprinse în Aria de Operare a Companiei)  în colaborare cu Primăriile acestor Unităţi Administrativ Teritoriale. Au participat cca. 120 de copii de clasa a IV-a de la Liceul teoretic Nicolae Jiga Tinca si de la Liceul Pedagogic N. Bolcaş respectiv Scoala Gimnazială N. Popoviciu din Beiuş.

Copiilor li s-a transmis mesajul campaniei sub care se desfăşoară Ziua Mondială a Apei în acest an şi le-a fost prezentată funcţionarea unei staţii de epurare în care are loc tratarea apelor uate colectate de la consumatori. De asemenea s-au prezentat experimente specifice laboratoarelor de ape uzate  cum este cel de la Staţia de Epurare Oradea.

Apoi, angajaţii Companiei au distribuit pe grupe de copii materiale de construcţie pentru ca aceştia să confecţioneze macheta unei staţii de epurare  aşa cum şi-o imaginează ei. Aceste machete, odată finalizate, vor fi expuse la sediile CAO din Beiuş şi Tinca, precum şi la şcolile participante.

La sfârşitul acţiunii, angajaţii Companiei de Apă Oradea au distribuit copiilor pachete cu dulciuri, medalii, diplome de participare, pixuri personalizate cu sigla CAO.

A fost o zi de sărbătoare care a adus pe feţele copiilor bucurie şi le-a stârnit  dorinţa de a vizita   staţiile de epurare care în viitor vor fi puse în funcţiune la Tinca şi Beiuş