Colaborare DASO – Palatul Copiilor Oradea pentru copiii care frecventeaza Centrul de Ingrijire de Zi
Stiri Oradea

Colaborare DASO – Palatul Copiilor Oradea pentru copiii care frecventeaza Centrul de Ingrijire de Zi

Direcția de Asistență Socială Oradea și Palatul Copiilor Oradea au încheiat un protocol de colaborare prin care se asigură din partea personalului de la Palatul Copiilor activități suplimentare pentru copiii care frecventează Centrul de Îngrijire de Zi din subordinea DASO.

Scopul acestui protocol este de a dezvolta în rândul copiilor aptitudini specifice, spiritul creativ iar activitățile care se vor derula sunt menite să îi ajute să înțeleagă frumusețea limbii române și posibilitățile multiple de comunicare și acces la culturi noi, prin învățarea limbii engleze. Astfel, pentru a veni în sprijinul copiilor care frecventează Centrul de Zi Oradea, în baza protocolului dintre cele două instituții, de trei ori pe săptămână copiii vor beneficia de ore de dans, pictură, limba română și limba engleză, în grupuri restrânse, cu respectarea tuturor normelor sanitare de protecție și distanțare.

Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi, situat în Oradea, str. Traian Lalescu nr.3c, au participat ieri, 24.03.2021, la prima activitate în cadrul acestui parteneriat, respectiv o activitate distractivă, ora de dans.

Cu mult entuziasm, copiii au învățat pașii de dans, după o perioadă îndelungată în care măsurile restrictive au dus la scăderea nivelului de interacțiune și comunicare. Pe parcursul activității, copiii s-au implicat, manifestându-şi nerăbdarea pentru viitoarele lecţii tematice.

interlink.ro

„Ne bucurăm că de la începutul pandemiei cauzate de SARS COV – 2, comunitatea noastră a dat dovadă de empatie, fiind aproape de semenii lor venind înspre noi și dând o mână de ajutor acolo unde este mare nevoie. Mulțumim d-nei director al Palatului Copiilor Oradea –  profesor Balaj Lucia Elena, pentru implicarea de care dă dovadă venind cu astfel de activități în sprijinul copiilor noștri care frecventează Centrul de Zi”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Oradea, d-na Anca Grama.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

            Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului.

” Considerăm că activitățile de sprijin pe care le oferim copiilor din Centrul de Zi Oradea vor contribui la integrarea armonioasă a copiilor în societate deoarece în cadrul lor, atât profesorii, cât și elevii sunt mai relaxați, neexistând notare și testări periodice, comunicarea fiind una naturală, ușor de realizat. Ne dorim ca elevii să își manifeste creativitatea  și emoțiile fără constrângeri”, a transmis d-na profesor Balaj Lucia Elena, directorul Palatului Copiilor Oradea.

Ne găsești și pe Google News