Cod Galben de vant si ninsori pentru judetul Bihor. La munte va fi viscol
Stiri Bihor

Cod Galben de vant si ninsori pentru judetul Bihor. La munte va fi viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare Cod Galben de ninsori moderate si intensificari ale vantului pentru judetul Bihor, valabile de astazi, pana maine, 18.01.2022.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

interlink.ro

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie) fenoimenele vizate vor fi  intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Ne găsești și pe Google News