COD GALBEN de polei si precipitatii mixte, moderate cantitativ, in Oradea si judetul Bihor
Vremea

COD GALBEN de polei si precipitatii mixte, moderate cantitativ, in Oradea si judetul Bihor

Administrația Națională de Meteorologie a transmis in cursul zilei o atentionare meteorologica COD GALBEN, valabila si pentru judetul Bihor. In perioada 13.01, ora 05:00 – 14.01, ora 12:00 se vor semnala depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

Iata textul integral al comunicatului ANM:

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.
  Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.
  În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.
  În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.
  Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.
  Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.”

Harta Romania cod galben polei si vant 13.01.2017

Citeste si: Cum va fi vremea in saptamana 9-15 ianuarie

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News