COD GALBEN de canicula in Oradea. Ce temperaturi ne asteapta si cat va dura valul de caldura
Vremea

COD GALBEN de canicula in Oradea. Ce temperaturi ne asteapta si cat va dura valul de caldura

Administrația Națională de Meteorologiea emis, pentru ziua de Miercuri, 28.06, si joi 29.06, un COD GALBEN de canicula, pentru SV tarii, inclusiv judetul Bihor. 

În cursul zilei de miercuri, 28 iunie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Cod galben de canicula oradea si judetul bihor - 28-29 iunie

În cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

cod galben canicula 29 iune oradea

Valul de caldura va dura tot weekendul, chiar daca temperaturile nu vor mai trece de 31-32ºC, iar sansele de ploaie vor creste sambata seara, ele putand fi insotite de intensificari ale vantului si descarcari electrice