Coalitia PSD+ALDE+UDMR are din nou majoritate in Consiliul Judetean Bihor
Stiri Bihor

Coalitia PSD+ALDE+UDMR are din nou majoritate in Consiliul Judetean Bihor

In cadrul sedintei ordinare de astazi 14 iunie consilierii PNL au acceptat validarea, in calitate de consilier judetean, a lui Adrian Szatmari, propus de grupul PSD din CJ Bihor.

Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Judetean a precizat anterior, pentru InfoOradea, dupa aflarea sentintei prin care Consiliul Judetean trebuia sa-l valideze pe Szatmari: “Cand vom avea motivarea sentintei, ne vom consulta si vom lua o decizie. Consilierii PNL vor respecta o sentinta defintiva a instantei, dar vom vedea atunci“.

Astazi consilierii bihoreni  ai grupului PNL au acceptat validarea lui Szatmari, respectand decizia instantei, ajungandu-se, asadar, din nou la o majoritate a coalitiei PSD+ALDE+UDMR.

Contactat de InfoOradea, Ionel Avrigeanu, a precizat ca: “Asa cum am spus anterior, am asteptat sa vedem si noi motivarea deciziei instantei si ne-am supus deciziei acesteia. Ne-am dorit si ne dorim in continuare binele bihorenilor, am incercat un dialog cu cei din coalitie pentru o impartire corecta a banilor si nu am reusit, pentru ca ei nu si-au dorit. Cu toate ca puteam sa nu o facem, noi am votat intotdeauna proiectele benefice judetului. De acum pot sa spun ca, din opozitie, vom veghea la banul public al bihorenilor si la modul in care vor fi cheltuiti acestia, de coalitia majoritara“.

De altfel si Presedintele ALDE a transmis, intr-un comunicat, faptul ca multumeste consilierilor PNL, pentru ca au acceptat validarea lui Adrian Szatmari: “Salut, în calitate de preşedinte ALDE Bihor, revenirea la normalitate şi sper ca, în ciuda divergenţelor politice evidente, să putem colabora în a doua parte a mandatului actual. De asemenea, le cer membrilor corecţi ai PNL Bihor să se gândească de două ori înainte de a face cu ochii închişi ceea ce le cere “şeful” lor de filială,  Ilie Bolojan. Cu toţii vrem binele Bihorului şi al bihorenilor, sper că şi colegii de la PNL își doresc asta. Astăzi însă, coaliţia are din nou majoritate, Adrian Szatmari fiind validat în funcţia de consilier judeţean.