CJ Bihor a primit Premiul de Excelență în Administrație, pentru proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor
Stiri Oradea

CJ Bihor a primit Premiul de Excelență în Administrație, pentru proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor

Consiliului Județean Bihor i s-a conferit Premiul de Excelență în Administrație, pentru proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. Faza 1 a proiectului, în valoare totală eligibilă de 84.092.954 lei , fără tva și cu valoare neeligibilă de 2.500.000 lei fără tva, a fost demarată în 2014.

Pentru investițiile necesare etapei a doua, pe Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea acestora este de 104.583.002 cu TVA. Aplicația de finanțare a fost validată săptămâna trecută, miercuri 23.11.2016 în MySmis. Astăzi, au fost primite solicitări de clarificări, iar săptamâna viitoare contractul de finanțare poate fi semnat. La nivelul întregului proiect, lucrările sunt realizate într-un procent de peste 93 %. Mai sunt în pregătire unele teste înainte de receptie, la contractul de închidere depozite și construirea de stații de sortare si transfer.

După semnarea contractului de finanțare se vor pregăti cererile de plată pentru lucrările executate si neachitate de către beneficiar, în valoare de peste 30 milioane lei plus plăti restante, iar la livrări echipamente restanțe la plată  de circa 10 milioane lei.

De asemenea, se vor pregăti cereri de rambursare pentru plătile făcute de Consiliul Judetean Bihor până în acest moment,  în valoare de circa 40 milioane lei.

“ Acest premiu demonstrează că noi, Consiliul Județean, facem lucruri extraordinare. Acest proiect, unic în țară, are acum direcțiile clare de implementare și în cel mai scurt timp, va fi functional, a declarat președintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

loading...