CJ Bihor investeste 15 milioane in bazine semiolimpice, pentru ca drumuri noi, canalizare si apa au toti bihorenii deja
Stiri Bihor

CJ Bihor investeste 15 milioane in bazine semiolimpice, pentru ca drumuri noi, canalizare si apa au toti bihorenii deja

evomag.ro
Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (A.D.D. Bihor) așteaptă ofertele pentru construcția a trei noi bazine didactice de înot în municipiul Marghita, respectiv, orașele Valea lui Mihai și Ștei, transmit acestia intr-un comunicat

Instituția aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor a publicat ieri pe portalul național de achiziții publice (S.I.C.A.P.) documentația de licitație, companiile interesate având termen limită de depunere a ofertelor până pe 19.03.2019, ora 15.00.

Valoarea investiției în cele trei bazine depășește suma de 15 milioane lei. Autoritățile locale din Marghita, Ștei și Valea lui Mihai vor asigura terenul pentru construcția bazinelor, parcărilor și a parcurilor din împrejurimi, respectiv, a utilităților. Ca și în cazul investițiilor demarate deja în Săcueni și Nucet, executantul lucrărilor va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea construcției. 

Se pare ca, Consiliul Judetean Bihor a facut din realizarea acestui proiect un tel suprem. Singurele proiecte serioase fiind acestea. Pana in prezent CJ Bihor nu a reusit sa finalizeze niciunul dintre proiectele promise la preluarea mandatului in 2016.

decathlon.ro

Am intrat în linie dreaptă cu alte trei investiții. Agenția Națională pentru Achiziții Publice a aprobat procedura pentru execuția bazinelor de înot în Ștei, Marghita și Valea lui Mihai. Bazinele de înot din Săcueni și Nucet sunt deja în faza de execuție”, a precizat Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor.

Bazinele semi-olimpice vor avea dimensiuni standard: lățime 12,5 metri, lungime 25 metri și adâncimea 160 centimetri. La Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Ștei, Salonta și Beiuș se vor construi și bazine pentru copii, cu lungimea de 12,5 metri, lățime 6 metri, respectiv adâncime 90 de centimetri.

Din pacate, pentru judetul Bihor, Consiliul Judetean a pierdut contactul cu oamenii, iar promisele investitii in turism se lasa asteptate. Mult trambitata Agentie de Management al Destinaiei Bihor nu mai organizeaza nimic, nu mai realizeaza nimic, in afara de palide paticipari la targurile de turism, o buna modalitate de sifonare a banului public si care nu aduce  nici un rezultat vizibil bihorenilor. 

Chiar si deja indragitul eveniment Serbarile Zapezii Vartop de anul acesta, a fost realizat in mare secret, promovat  pe blogul de partid al celor de la CJ Bihor si de presa agreata de acestia. Probabil de teama de a se verifica modul in care a fost organizat si cheltuit banii bihorenilor. 

Despre drumurile judetene ce sa mai vorbim, le stim cu totii, „ne-am rupt masinile” in ele, iar investitiile in infrastructura rutiera a trecut pe plan secundar.

Dar nu-i nimic, hai sa facem bazine asa zise didactice, locul unde, probabil, se vor scalda milioanele de copii din satele bihorene, pentru ca nu au apa curenta, pentru ca inca isi fac nevoile in fundul curtii si dupa ce se vor umple de noroi pe drumurile din comunele si satele lor

In plus, Consiliul Judetean Bihor a facut o practica din a cenzura informatiile pe care le transmite presei locale, incercand probabil sa ascunda publicului modul in care cheltuie bugetul CJ Bihor, dand dovada de o crasa lipsa de transparenta.