Cele mai moderne tratamente stomatologice de urgență, la Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea
Diverse

Cele mai moderne tratamente stomatologice de urgență, la Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea

Urgențele stomatologice pot să apară când te aștepți mai puțin, iar în astfel de situații consultația la un medic dentist nu suportă amânare. La Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea scapi de durere și beneficiezi de sănătate reală și o experiență excepțională, cele mai moderne tratamente stomatologice, realizate în deplină siguranță, cu maximul de confort pentru pacient, de către o echipă de medici dentiști specialiști.

Clinica stomatologică Dr. Leahu din Oradea pune la dispoziția pacienților 8 cabinete dentare dotate la cele mai înalte standarde, cu aparatură medicală performantă, inclusiv pentru servicii de radiologie și chirurgie în ambulatoriu. De la urgențe stomatologice, până la intervenții complexe de refacerea a întregii danturi în doar 24 de ore, cu ajutorul sistemului de implanturi dentare SKY fast&fixed, toate cazurile indiferent de gradul de complexitate își găsesc rezolvarea, pacienții beneficiind de cele mai sigure, moderne și eficiente tratamente, realizate de o echipă interdisciplinară.

Ce înseamnă o urgență stomatologică?

O urgență stomatologică poate fi identificată cu ușurință, întrucât aceasta este însoțită în aproape toate cazurile de durere și adesea umflătură la nivelul dintelui sau obrazului. Întrucât urgența dentară poate avea implicații negative majore asupra sănătății întregului organism, dacă nu este tratată la timp, este neapărat necesar să mergi cât mai repede la medicul stomatolog. În acest fel vei primi îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării. Situațiile care se încadrează în categoria de urgențe stomatologice sunt: hemoragia postextracțională, pulpita acută, parodontita apicală acută, pericoronarita dinților incluși, alveolita postextracțională, celulitele, abcesele periosoase, fractura de maxilar sau mandibulă, luxația articulației temporo-mandibulare, traumatismul dento-alveolar sau gingvostomatita ulceronecrotică.

Trebuie să înțelegem ce înseamnă de fapt o urgență în stomatologie. Cel mai simplu de înțeles de către orice om este desigur durerea. Orice durere de dinți care nu trece de la sine în jumătate de oră, orice durere dentară care nu trece în câteva ore după ce am luat un antiinflamator. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să mă alerteze că durerea aceasta se va accentua. Dacă durerea vine împreună și cu umflătura, aceea cu siguranță este o urgență medicală stomatologică pe care trebuie să o rezolvăm”, explică Dr. Ionuț Leahu, medic dentist, implantologie orală.

Urgențele stomatologice la copii

Copiii sunt mult mai predispuși căzăturilor și accidentelor, în special la locul de joacă, ceea ce se poate traduce ușor printr-o urgență stomatologică. Dacă copilul și-a fracturat un dinte, prezintă durere, umflătură ori sângerează, prezentarea în cel mai scurt timp posibil la medicul dentist este absolut necesară. În astfel de situații, liniștirea copilului de către părinte până la momentul prezentării în cel mai scurt timp posibil la medicul dentist este esențială. În acest fel, micuțul pacient va coopera mult mai bine cu medicul în vederea primirii îngrijirilor medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării și administrării tratamentului de urgență adecvat.

Cele mai moderne tratamente stomatologice de urgenta, la Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea (1)Este foarte important de reținut că într-adevăr o durere dentară poate trece cu ajutorul administrării unor analgezice, dar acestea nu fac decât să estompeze durerea pe moment. Ulterior copilul se poate confrunta cu dureri și mai mari cauzate de complicații care necesită tratament stomatologic de urgență. Administrarea analgezicelor nu rezolvă cauza problemei, ci acționează doar asupra simptomului, și anume asupra durerii. Dacă administrăm copilului mai mult de 2-3 zile medicamente, atunci este posibil să afectăm ficatul, de aceea este bine ca atunci când copiii se confruntă cu astfel de probleme să sunăm și să discutăm cu medicul stomatolog pentru a stabili care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm”, explică Dr. Asma Battah, medic specialist pedodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cele mai moderne tratamente stomatologice de urgență de la Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea

Noile tehnologii apărute în domeniul stomatologiei vin în ajutorul pacienților și le oferă un tratament rapid, precis, într-un timp scurt și fără durere. În Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea pacienții beneficiază de tehnologie de ultimă generație, tratamente dintre cele mai moderne, realizate de medici specialiști ce respectă un protocol extrem de strict. În cazul în care te confrunți cu o problemă ce necesită tratament stomatologic de urgență, atunci te poți baza pe ajutorul echipei clinicii Dr. Leahu din Oradea.

Cum previi problemele dentare și durerea

Igiena orală este extrem de importantă pentru menținerea unei sănătăți generale bune, prevenirea diverselor afecțiuni orale și implicit a durerii de dinți. Astfel, periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi, utilizarea metodelor adjuvante de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal, dar și vizitele periodice la medicul dentist sunt secretul unui zâmbet sănătos și frumos. În cazul în care te confrunți deja cu o afecțiune dentară ori ai o urgență stomatologică, nu uita că orice problemă dentară își găsește rezolvarea rapid și fără durere în Clinicile Stomatologice Dr. Leahu Oradea, pe Calea Aradului nr. 4A.