Cele mai jucate jocuri din 2021
Diverse

Cele mai jucate jocuri din 2021

evomag.ro

Jocurile sunt unul dintre cele mai la îndemână mijloace de divertisment. Acestea s-au integrat cu succes în viețile oamenilor și le pun la dispoziție cele mai evoluate tehnologii pentru a avea parte de o experiență impresionantă.

Mai mult, se pare că anul trecut industria jocurilor avea o valoare estimată la 173.7 miliarde de dolari și este în plină ascensiune. În ciuda faptului că în prezent lumea nu își mai achiziționează jocurile în mod fizic, cel puțin nu la fel cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani, acest domeniu este în floare. Iată care sunt cele mai jucate jocuri ale acestui an.

Grand Theft Auto V

Acest joc, care este cunoscut în special după acronimul GTA, a cunoscut încă din momentul în care a fost lansat, în urmă cu șapte ani, o popularitate imensă. Drept urmare, face parte din topul lunar al celor mai jucate jocuri.

decathlon.ro

Doar în ultimele șase luni un număr de peste 100.000 jucători au luat parte la acest joc. Acest număr este unul surprinzător dacă ar fi să avem în vedere faptul că jocul nu oferă o experiență în timp real în care jucătorii concurează unul împotriva celuilalt.

Se pare că numerele vor crește tot mai mult pe parcursul acestui an, iar acest lucru se datorează conținutului care a tot fost adăugat de-a lungul timpului.

Jocuri vechi de când lumea

Odată cu creșterea popularității serialului „Gambitul Reginei”, a crescut și interesul oamenilor față de activități similare. Cu toate că este minunat să poți juca șah alături de un adversar, acest lucru nu este mereu posibil.

Aplicațiile mobile unde poți juca șah sunt însă ușor de accesat în orice moment al zilei. Vestea bună e că în mediul online se găsesc și alte jocuri similare, așa cum sunt cilindrii virtuali ai ruletei sau pătratele digitale provenite din jocul Sudoku, care sunt disponibile utilizatorilor de mobil, pentru a se bucura de o experiență captivantă din mers.

Minecraft

Este imposibil să nu fi auzit de acest joc, care s-a bucurat de o popularitate tot mai mare în rândul jucătorilor din toate colțurile lumii în ultimii ani.

Deși pare un joc a cărui grafică este depășită, statisticile spun contrariul. Doar în anul 2019, Minecraft a avut în jur de 100.000 utilizatori activi în fiecare lună, de zece ori mai mult decât DOTA 2.

Partea care îi atrage cel mai mult pe jucători este că apar actualizări destul de des și ei au la dispoziție diverse hărți și articole vestimentare pe care le pot încerca. Acestea se schimbă în funcție de sezon sau alte evenimente importante, așa cum este Haloween, de exemplu.

Fortnite

Nu mai este un secret faptul că Fornite a luat cu asalt lumea întreagă și a reușit chiar să devină unul dintre cele mai jucate jocuri din istorie.

Lucrul care îi atrage pe jucători cel mai mult este faptul că Fortnite mereu se inventează și urmează tendințele actuale. Putem spune fără doar și poate că este ca un joc nou în fiecare lună și reușește să rămână relevant datorită colaborărilor cu muzicienii din cultura pop cu care au colaborat.

Un lucru interesant este că în cadrul concertului Astronomical susținut de către Travis Scott în 2020, un număr de peste 12 milioane de utilizatori au fost prezenți în joc. Lumea s-a înghesuit să vizioneze concertul rapperului reușind astfel să doboare un record.

Animal Crossing

Un alt joc despre care se poate să fi auzit în ultima perioadă este Animal Crossing. De data aceasta este vorba despre varianta New Horizon, care a fost dezvoltată de către Nintendo Switch. Jucătorii pot să construiască tot ce își doresc, având rolul de țărani. Partea interesantă vine în momentul în care pot interacționa unii cu alții și pot arunca o privire asupra „creațiilor” lor.

Lansat în primăvara anului 2020, acest joc a strâns un număr de 5 milioane de jucători în decurs de o lună. Chiar și în anul 2021 jocul a continuat să fie la fel de popular și să stârnească multe reacții pozitive.

Câteva alte jocuri care merită menționate în acest top sunt League of Legends, Crossfire, CounterStrike, Final Fantasy XIV și DOTA 2.