Ce mai fura oradenii. Un oradean a fost prins de politisti dupa ce, timp de o luna, a furat 12 pubele de gunoi
Stiri Oradea

Ce mai fura oradenii. Un oradean a fost prins de politisti dupa ce, timp de o luna, a furat 12 pubele de gunoi

Luni, 10 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un bărbat de 49 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 22 aprilie – 13 mai a.c., pe timp de zi și pe timp de noapte, ar fi sustras 12 pubele de gunoi, din plastic, cu capacitatea de 120 și 240 de litri, lăsate nesupravegheate în fața unor case sau societăți comerciale din zona centrală a municipiului Oradea, provocând un prejudiciu total de aproximativ 1.500 de lei.  

Marți, 11 iunie a.c., în urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, cel în cauză a fost prezentat la la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă, în urma solicitării făcute de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Oradea. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 49 de ani un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.