CCR a amanat decizia privind completurile de judecata. Liviu Dragnea tremura, inaintea ultimului termen din procesul angajarilor fictive
Politica

CCR a amanat decizia privind completurile de judecata. Liviu Dragnea tremura, inaintea ultimului termen din procesul angajarilor fictive

Judecatorii Curtii Constitutionale au amanat decizia in cazul contestatiei formulate de Florin Iordache pe tema completurilor de trei judecatori de la ICCJ, pana pe data de 19 aprilie.

PNL a depus saptamana aceasta o sesizare de neconstitutionalitate,  in ceea ce priveste art. 35 alin. (1)-(3) din Regulamentul Camerei Deputatilor. Acestia aratau in sesizare caca,  normele in temeiul carora Florin Iordache a depus cererea incalca atat prevederile Legii fundamentale, cat si Decizia Curtii Constitutionale nr. 45/1994. 

Din punct de vedere juridic, o eventuala decizie a Curtii Constitutionale pe problema completului de 3 judecatori pronuntata anterior judecarii sesizarii noastre poate crea aparenta existentei unui viciu de neconstitutionalitate asupra caruia Curtea a refuzat sa se pronunte!

Cu toate acestea, Liviu Dragnea astepta o decizie favorabila a CCR, inainte de ultimul termen in procesul angajarilor fictive de la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni, 15 aprilie.In realitate CCR a amanat miercuri luarea unei decizii, pe fondul unor tensiuni uriase create in randul magistratilor constitutionali din cauza mizei politice pe care o are subiectul.

Raluca Turcan, Prim-vicepresedinte PNL, spunea ca: „Magistrații Curții Constituționale nu trebuie să se lase intimidați de atacurile furibunde în stil interlop ale condamnatului penal Liviu Dragnea. Decizia pe care întreaga opinie publică o așteaptă are o miză imensă pentru România. De ea depinde nu numai dosarul unui condamnat aflat încă într-o înaltă funcție publică în stat, ci și soliditatea justiției, angajamentul României de a lupta împotriva corupției și parcursul european al țării.” 

Daca judecatorii CCR admit contestatia depusa de Florin Iordache, asta ar insemna ca acel complet care l-a condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive ar fi fost nelegal constituit si procesul ar trebui reluat de la inceput. 

Ne găsiți și pe Google News