Captura de tigari fara timbru in Vama Salonta, ascunse intr-un Citroen
Comunicate de presa

Captura de tigari fara timbru in Vama Salonta, ascunse intr-un Citroen

chilipirul-zilei.ro/

Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit 2.250 pachete de ţigări fără timbru fiscal, ascunse în mai multe locuri special amenajate, într-un autoturism marca Citroen C5, condus de un cetăţean român.

            În data de 15.10.2016, în jurul orei 01.15, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta – I.T.P.F Oradea, în cadrul unei acţiuni specifice, au identificat, la ieşirea din localitatea Salonta, un autoturism marca Citroen C5, despre care se deţineau date că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

            La volanul autoturismului înmatriculat în Suedia se afla cetăţeanul român Daniel T., în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Maramureş.

decathlon.ro

            În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia, în mai multe locuri special amenajate (aripile interioare faţă, bara de protecţie spate, etc.)  mai multe  pachete de ţigări mărcile Marble şi Marvel, fără timbru fiscal.

           La inventarierea coletelor a rezultat cantitate de 2.250 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 15.750 lei. Ţigările şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii asimilate contrabandei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.