Campanii de prevenire a infracţionalităţii juvenile derulate de reprezentanți ai Penitenciarului Oradea
Educatie

Campanii de prevenire a infracţionalităţii juvenile derulate de reprezentanți ai Penitenciarului Oradea

În continuarea campaniei de prevenire a delicvenţei juvenile şi ca urmare a acordului de parteneriat încheiat în data de 25.10.2018, șeful serviciului asistență psihosocială, comisar șef de penitenciare Marius MARIAN, alături de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea și un membru al structurii SASS, au efectuat azi, 19.11.2018, o vizită la Centrul de Educație Incluzivă nr.1.

Discuțiile au pus accentul pe efectele negative ale acțiunilor elevilor aflați în situații de risc crescut de absenteism și abandon școlar, sfaturile reprezentanților instituției carcerale fiind de a evita situații și anturaje care pot favoriza apariția comportamentelor infracționale.

 Proiectul, ințiat de profesor psihopedagog Alina Ana Cardoș și susținut de conducerea Scolii de Educație Incluzivă, a luat naștere din dorința de recuperare a categoriilor de elevi aflați în impas, prin derularea unor programe de prevenție,  care au scopul de a ajuta la procesul de educare si formare a generaţiilor viitoare.

Astfel de activități susținute de administrația Penitenciarului Oradea au rolul de a contribui la prevenirea delincvenței juvenile și implicit la creșterea gradului de siguranță socială.

 

loading...