Campanie de educaţie rutieră pentru copii şi părinţi „Alege Viața – Vacanță în Siguranță”
Stiri Oradea

Campanie de educaţie rutieră pentru copii şi părinţi „Alege Viața – Vacanță în Siguranță”

Polițiștii rutieri şi de prevenire bihoreni au susținut ore de educație rutieră în cadrul campaniei „Alege Viața – Vacanță în Siguranță”. Atât copiilor, cât și părinților, le-au fost oferite sfaturi și recomandări pentru un plus de siguranță, în vacanța care urmează.

Campania „Alege Viața – Vacanță în Siguranță”, implementată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în colaborare cu United Way România, a fost derulată la nivelul judeţului Bihor de poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Campania a fost desfăşurată în perioada 7 – 10 iunie .a.c., în trei instituţii de învăţământ din municipiul Oradea, respectiv la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea.

Proiectul, în care au fost implicaţi elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, a vizat conştientizarea celor mai mici participanţi la trafic cu privire la necesitarea cunoşterii şi respectării regulilor de circulaţie în ansamblu, precum şi cunoaşterea semnificaţiei indicatoarelor rutiere.  Poliţiştii bihoreni au desfăşurat în cadrul proiectului activităţi educative şi practice, investindu-i pe elevi cu calitatea de „mini-poliţişti”, care să transmită prietenilor mesaje privind importanţa respectării regulilor de circulaţie.

La nivelul celor trei instituţii de învăţământ implicate în campania preventivă au fost constituite patrule şcolare formate din şase elevi. După o instruire temeinică, realizată de poliţişti, patrulele şcolare au acţionat în trafic, în zona unităţilor şcolare, sub atenta supraveghere a poliţiştilor rutieri şi de prevenire bihoreni.

În acelaşi context, sâmbătă, 10 iunie a.c., polițiștii rutieri şi de prevenire bihoreni, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, au desfăşurat ore de educaţie rutieră în parcările celor trei magazine Kaufland din municipiul Oradea.

Copiii nu au fost singurii cărora polițiștii le-au adresat sfaturi și recomandări. Părinților, polițiștii le-au oferit sfaturi și bune practici pentru a conștientiza pericolele la care sunt expuși copiii lor.

La finalul activităților, cei mici au primit cadouri de la partenerii de campanie preventivă.

loading...