Căminul internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi reabilitat
Stiri Oradea

Căminul internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi reabilitat

chilipirul-zilei.ro/
În ședința extraordinară a Consiliului Local care va avea loc azi, 11 iulie, se vor supune aprobării indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea căminului internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia de pe str. Constantin Brâncoveanu nr. 12 A.

Reabilitarea căminului internat a devenit o necesitate, având în vedere că clădirea nu mai corespunde din punct de vedere funcțional și nici energetic cu cerințele minime de exploatare și funcționare ale unui cămin. Modificările care se impun au în vedere readucerea imobilului la parametrii decenți de funcționare și exploatare.

Reabilitarea căminului presupune mai multe tipuri de lucrări: desfacerea de pereți interiori și recompartimentări pentru creare de grupuri sanitare în fiecare cameră, finisaje interioare și finisaje exterioare, realizarea acoperișului și a învelitorii.

Clădirea internat este constituită din parter + 2 etaje, urmând ca la finalul lucrărilor de reabilitare să dispună de 26 de camere modern utilate, însumând 104 locuri de cazare. Totodată, la parter se va amenaja o cameră care va putea fi accesată de tinerii cu dizabilități.

decathlon.ro

Valoarea estimată a lucrării este de 1.504.874, 79 lei fără TVA, iar finanțarea se va realiza din sumele alocate cu acestă destinație în bugetul Primăriei Oradea, conform HCL nr. 158/30.03.2017.