Căminul cultural din Sălard va fi reabilitat cu fonduri de la ministerul Dezvoltarii
Stiri Bihor

Căminul cultural din Sălard va fi reabilitat cu fonduri de la ministerul Dezvoltarii

Ministerul Dezvoltării a aprobat ordinul prin care se va reabilita căminul cultural din Sălard,  a declarat ministrul, Cseke Attila.

Conform ordinului de ministru, clădirea va beneficia de reabilitare completă atât la interior, cât și la exterior, iar acoperișul va beneficia de țiglă nouă, totodată, se va implementa un sistem energetic eficient și economic.

Primarul Comunei Sălard, Nagy Miklós, se bucură, pentru că ministerul condus de Cseke Attila a luat în considerare necesitățile locale. „Sprijinirea culturii este importantă pentru noi, deoarece cultura are un rol principal în viața de zi cu zi. Dorim ca după reabilitare, casa de cultură să fie plină de activități. Deja școala locală a început să-și organizeze grupul de teatru, deși încă lucrările nici nu au început. Casa de cultură va fi importantă atât pentru comunitatea locală, cât și pentru comunitatea localităților limitrofe. Acest proiect este rezultatul sprijinului UDMR. ” – a subliniat edilul.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației asigură o finanțare de 11 milioane de lei, iar conducerea locală alocă o contribuție proprie de 150 de mii de lei. Durata de realizare a investiției va fi de 26 de luni, din care 3 luni proiectare, și 23 de luni execuție.

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News