Camera Deputatilor a adoptat, cu 232 de voturi, modificarea definitiei familiei in Constitutia Romaniei
National

Camera Deputatilor a adoptat, cu 232 de voturi, modificarea definitiei familiei in Constitutia Romaniei

Inițiativa legislativa cetățenească susținută prin semnătura a peste 3.000.000 de cetățeni pentru modificarea definiției familiei din Constituția României, a obținut un vot favorabil la Camera Deputaților.

Astfel cu 232 de voturi pentru, 22 de voturi impotriva si 3 abtineri, Inițiativa cetățeneasca de modificare a definiției familiei în Constituția României, a fost adoptata, azi, în Camera Deputaților.

Pragul minim  pentru adoptarea acestei initiative, in Camera Deputatilor, era de 219 voturi. Urmeaza votul in Senat.

vot camera deputatilor modificare definitie familie
Foto: Florica Chereches

Coaliția pentru Familie solicita Parlamentului României să adopte în procedură de urgență inițiativa legislativă de modificare a articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor”. 

„Solicităm de asemenea instituțiilor statului român: Curtea Constituțională, Parlament, Guvern, Președinție  să facă toate demersurile necesare pentru organizarea referendumului în vederea modificării Constituției odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016”,  au mai sustinut acestia

Anul trecut, in 22 octombrie, mii de oradeni iesisera in strada pentru a sprijinii aceasta initiativa

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News