Cafea, ceai si recomandari oferite de politistii bihoreni soferilor ce au trecut prin Vama Bors
Stiri Oradea

Cafea, ceai si recomandari oferite de politistii bihoreni soferilor ce au trecut prin Vama Bors

Joi, 19 decembrie a.c., începând cu ora 18.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan și pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, respectiv furturi din locuințe, înșelăciuni, tâlhării.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele, autocarele și microbuzele care au intrat în țară dinspre P.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto și pe pasagerii acestora cu cafea și ceai cald, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto și cu pasagerii autovehiculelor oprite despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din locuințe, din autoturisme, înșelăciunile, le vor transmite să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

În ce privește prevenirea victimizării prin accidente rutiere, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sărbătorilor de iarnă, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News