Cadrele medicale scolare, detasate la DSP, revin in scoli si vor asigura asistenta medicala pentru elevi
Stiri Oradea

Cadrele medicale scolare, detasate la DSP, revin in scoli si vor asigura asistenta medicala pentru elevi

În ziua următoare închiderii unităților de învățământ, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea, Arina Moș, a delegat cadrele medicale școlare la Direcția de Sănătate Publică Bihor pentru a sprijini gestionarea situației creată de pandemie.

 

Pe toată perioada stării de urgență și în prima parte a stării de alertă, 9 medici și 44 de asistente medicale din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea au lucrat în regim non stop, în 3 schimburi, inclusiv în zilele nelucrătoare, alături de Direcția de Sănătate Publică Bihor, efectuând activități specifice contextului pandemiei.

 

interlink.ro

Aceștia au preluat declarațiile persoanelor care au intrat în țară, prin vămile din județul Bihor, și au menținut legătura telefonică cu acestea pe toată perioada izolării. Astfel au realizat evaluarea și monitorizarea telefonică a persoanelor care au intrat în izolare la domiciliu, pe întreg județul Bihor și au luat legătura cu medicii de familie ai acestora.

 

Au introdus în bazele de date ale DSP Bihor datele colectate și au participat la procesul de evaluare și monitorizare a persoanelor aflate în carantină, inclusiv întocmirea avizelor epidemiologice și introducerea rezultatelor analizelor medicale ale acestora.

 

Totodată au asigurat suportul necesar Compartimentului de Epidemiologie, inclusiv la anchetele epidemiologice ale bolnavilor de Covid 19 și au desfășurat activități de informare și consiliere telefonică a populației referitoare la măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

 

Deși implicați activi alături de DSP Bihor, în această perioadă, cadrele medicale școlare au asigurat sprijinul necesar în vederea evaluării și monitorizării medicale ale persoanelor fără adăpost rezidente în Adăpostul de noapte din structura DAS Oradea, implicarea lor contribuind semnificativ la prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus a beneficiarilor adăpostului.

 

Dorim să le mulțumim și să ne manifestăm aprecierea față de implicarea și profesionalismul demonstrat în special, în această perioadă și să îi asigurăm că, pentru noi, pentru întreaga comunitate orădeană, au fost și sunt echipa pe care ne bazăm.

 

Începând cu data de 2 iunie 2020 cadrele medicale școlare vor asigura ducerea la îndeplinire a procedurilor privind prevenirea infectării cu Sars Cov 2, a elevilor care vor participa la cursurile de pregătire și examenele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Pentru ei urmează o perioadă dificilă în care implicarea și profesionalismul lor va fi primordial în asigurarea unui climat de siguranță pentru elevii orădeni care traversează o perioadă dominată de emoții și trăiri puternice.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News