Bunurile vizate de hoti si metodele de operare ale acestora, explicate cetatenilor de politistii si jandarmii bihoreni, in mijloacele de transport in comun si in zonele aglomerate
Stiri Oradea

Bunurile vizate de hoti si metodele de operare ale acestora, explicate cetatenilor de politistii si jandarmii bihoreni, in mijloacele de transport in comun si in zonele aglomerate

Pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor au desfășurat activități preventive în locaţiile cu un aflux mare de public din județul Bihor.

Astfel, poliţiştii și jandarmii bihoreni au fost prezenți în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona Parcului 1 Decembrie și la Piața Cetate, precum și în autobuzele din muncipiul Oradea și, sub genericul “Fii vigilent! Nu da ocazii hoților din buzunare!” au interacționat cu cetățenii, le-au transmis recomandări şi au distribuit materiale preventive cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din genţi, din buzunare, din locuințe, dar şi a infracţiunilor de tâlhărie. 

[supsystic-gallery id=41]

Polițiștii de prevenire bihoreni le-au explicat cetățenilor că hoții preferă spațiile restrânse, aglomerate, că sunt mai activi ziua, în mijloacele de transport în comun, în anumite intervale orare, când oamenii merg sau vin de la serviciu, din piețe sau din magazine. Hoții profită că oamenii sunt grăbiți sau obosiți și nu sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor. Bunurile vizate de hoți sunt portmoneele, telefoanele mobile, banii, toate păstrate neglijent în buzunarele exterioare ale vestimentației sau în poșete sau genți lăsate nesupravegheate.

În discuțiile cu cetățenii, polițiștii și jandarmii bihoreni i-au consiliat cu privire la modul în care trebuie să își păstreze bunurile de valoare pentru a nu fi prejudiciați și la metodele folosite de hoți pentru a le sustrage.

Polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile menite să sublinieze importanța conduitei preventive în locuri publice cu un aflux mare de cetățeni, pentru a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locuinţe.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News