Bridging countries. Reaching Europe – prima conferință comună a clusterelor româno-maghiară
Cultura

Bridging countries. Reaching Europe – prima conferință comună a clusterelor româno-maghiară

Primul eveniment din seria “European Cluster Week” a Comisiei Europene, conferința va fi organizată de Ministerul Maghiar al Finanțelor și Asociația Clusterelor din România, cu sprijinul Proiectului INTERREG Europe Clusterix 2.0 și va reuni pe durata a 3 zile experți în politica de cluster și practicieni ce vor dezbate intens teme de interes precum modele de business sustenabile pentru clustere, instrumente în sprijinul managementului de cluster, rolul universităților, start-up-urile în cluster. 

Conferința de anul acesta își propune capitalizarea exemplelor de succes a celor două țări est-europene în contextul mai larg al politicii de cluster la nivel european.

Evenimentul se bucură de prezența unor eminenți reprezentanți ai organizațiilor europene, clustere naționale și internaționale, institute de cercetare, universități, companii, renumiți experți.

Brokerage Event B2B, C2C

Pe lângă înalta ținută științifică, conferința are un puternic caracter aplicativ, înlesnind întâlnirile de afaceri bilaterale între firmele și clusterele europene participante în cadrul sesiunii de brokeraj derulată cu sprijinul Enterprise Europe Network.

Perspective și oportunităși europene prin clustere bihorene – secțiunea locală Afaceri.ro

În fiecare an, începând cu 2014, Afaceri.ro și Point Event organizează, câte un eveniment antreprenorial la Oradea. Anul acesta Afaceri.ro împreună cu Business Point Club, Universitatea Emanuel, Oradea Tech Hub, Transilvania Technology Transfer și alții organizează, în cadrul acestui eveniment, un workshop destinat cu precădere mediului de afaceri bihorean, unde vor exista prezentări ale unor specialiști în domeniul clusterelor, dar și practicieni naționali și internaționali. Dintre temele abordate vor fi: accesul firmelor bihorene la piețe internaționale și finanțare pentru aceasta, acces la dezvoltare de tehnologii în toate domeniile și internaționalizarea lor, organizarea de clustere locale de companii și entități asociate pe domenii de dezvoltare – prima inițiativă de cluster de tehnologie din Oradea.

Până în acset moment sunt înscriși peste 250 de participanți.

Detalii logistice

  • Oradea, 20 noiembrie, Armonia Venue, Strada Anghel I. Saligny, Oradea 417498
  • Debrecen, 21-22 noiembrie, Camera de Comerț și Industrie Hajdu Bihar, H-4025 Debrecen, Vörösmarty street 13-15.

Detalii despre program, înscriere, brokerage, oportunități de promovare se găsesc AICI